clear

zoeken

search

Tijdverspilling op de werkvloer

05 juni 2006


Het is een soort taboe. Een probleem dat maar niet aangepakt kan worden. Tijdverspilling in grotere organisaties.

Prutsen met software. Het zich ledig houden met privé-aangelegenheden. Doelloos door een gebouw draven. Oeverloos vergaderen. Talmen met e-mail. En wat het onderzoek niet eens noemt hoeveel tijd en overlast dit gedrag andere collega’s weer kost.

Vanavond stond ik voor het eerst in jaren weer eens achter een bar en hoewel het rustig was weet ik een ding wel: in de horeca, middenstand en kleinere (commerciële) organisaties kom je met genoemd gedrag niet weg.

Iets met een doorn en iets met een oog.

@

5 Reacties

 1. granuaile schreef:

  euh… wat dacht je van bloggen… blogs checken…
  😉

 2. Ha, daar snijdt je een mooie aan Granuaile. Heb je wel eens gekeken naar de tijden van de posts, en de data? 80 % vrije tijd. Tijdens een gesprek met een paar medebloggers bleek dat voor bijna allemaal te gelden. En de blogs checken? Razendsnel de rss in netvibes scannen en er hap snap relevante zaken uit vissen is het. Alles half lezen, nauwelijks tijd om te verifiëren. Dat is bijblijven op je vakgebied anno 2006. En alles wat je wel diepgaans wilt lezen bewaar je voor thuis.
  Maar ik zou heel graag een wedstrijdje productiviteit aangaan hoor. Niet met iemand in het bijzonder. Maar als er een waterdicht meetsysteem zou bestaan, zou ik er graag aan meedoen. Ik ben wel bang voor big brother in de vorm van patriot act etc, maar niet als het gaat om controle op werkzaamheden.

  Het is een teer punt, zoals je begrijpt 🙂

  E

 3. Ow,

  For the record. Deze reactie schrijf ik in mijn pauze, thuis.

  Ik bedoel maar.

  Beetje ziek is het wel maar er zit weinig anders op meestal.

  :-/

  (ik zou ook niet kunnen reageren maar dat vind ik nu juist het mooie van dit fenomeen want klagen wil ik niet. Daar vind ik het te leuk voor…)

 4. Dannielle schreef:

  Blogs checken (oftewel mijn rss feeds) doe ik tegenwoordig ook thuis dus waar hebben we het over? Ik kan het ook beperken tot mijn 4 werkdagen maar of ik dan zo productief ben op dinsdag (na 3 dagen vrijaf) weet ik ook zo net nog niet. En warempel, moest ik nu niet een huishoudelijk klusje doen ipv reageren op deze post? 🙂

 5. Anoniem schreef:

  Mooie tijd Daan 🙂

  Edwin

Reageer