clear

zoeken

search

De nostalgie van de Ryam Schoolagenda

13 juni 2006


Gadgets, tools en nieuwigheidjes: ik krijg er maar geen genoeg van en houd jullie met plezier op de hoogte.

Toch merk ik stiekem wel eens dat ik ook een ouwe rups word: ik lees op Grafisch Weblog dat scholieren op maakjeeigenagenda.nl, je raadt het al, hun eigen agenda kunnen maken. Is er dan helemaal niets meer heilig?
Ik zie mezelf nog voor me. 1983. Old school naar de Vroom en Dreesmann. Bovenste verdieping. Stuiteren door de schoolcampus. En dan het hele schooljaar knippen en plakken retro-stijl. Nakende dames met de pritt-stift over januari heen plakken. Vieze gedichtjes van Eric Schreurs overschrijven. Tsjeempie!

Een piepklein onderzoekje stelt me weer enigszins gerust: de schoolcampus bestaat nog steeds en ziet er ook nog best hip uit. En de ryam? Ach de ryam. Die zit in de archieven van de liefhebbers van design.

Stop de vooruitgang. Stop DIY. Koop een agenda voor je kinders!

@

17 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  Heerlijk toch die nostalgie 🙂

  Jij gedichten – vast over hele andere onderwerpen dan de mijne *hihi*

  Misschien dat over een paar jaar er wel een tentoonstelling komt met schoolagenda’s door de jaren heen. Daar zullen de mijne niet misstaan.

  Moqub

 2. Danniëlle schreef:

  Oh heerlijk, jeugdsentiment! Ik zag deze post ook al voorbij komen bij Moqub en zag mezelf inderdaad al struinend door de V&D gaan 🙂 In mijn agenda overigens voornamelijk plaatjes van voetballers…

 3. Henk schreef:

  En bij foto’s van foute artiesten gumde je gewoon het gezicht weg!

 4. Anoniem schreef:

  En ook een handig aspect: als je iemand leuk vond in de klas, mocht je vaak wel een lesje de agenda lenen. Dat was natuurlijk bedoeld om er iets in te schrijven maar ondertussen werd heel de agenda afgespeurd naar aanwijzingen….

 5. Anoniem schreef:

  Foute artiesten genoeg in die tijd, ik herinner me nog ene Rick Astley (uit de Stock Aitken en Waterman stal), Mel & Kim maar ook
  Paul King (‘love & pride’). Maar tjee, dat heb ik nooit geweten van het lenen van die agenda’s, ik dacht dat men er gewoon van alles in wilde schrijven (en dat gebeurde dan ook regelmatig 🙂

 6. Heerlijk die foute muziek!
  Vooral de Duitse tak.

  Skandal im Sperrbezirk!
  Skandal um Rosi 🙂

 7. Henk schreef:

  Oei, hier komt de generatiekloof in beeld (ik haalde mijn havo-diploma in 1980). Toen was ABBA fout, nu heeft het camp en dan mag het weer.

 8. Anoniem schreef:

  Maar de Neue Deutsche Welle was toch niet zo erg? Wat mij betreft niet te vergelijken met SA en W?

  ‘Ja Rosie hat ein Telefon
  auch ich hab’ ihre Nummer schon
  Unter 32-16-8
  herrscht Konjunktur die ganze Nacht’

  Grußen,
  D.

 9. Anoniem schreef:

  Un dann rettet kein Kavallerie,
  keine Zorro kömmert sich dodrömm.
  Dä piss höchstens e “Z” en der Schnie
  un fällt lallend vüür Lässigkeit öm:
  “Na un? – Kristallnaach!”

 10. Marco schreef:

  Van alle ‘foute’ muziek uit de 80’s was de Neue Deutsche Welle toch wel het leukst. Fehlfarben, Trio, DAF, Die Krupps en uiteraard Spliff. Helaas stonden die niet in de standaard agenda’s maar gelukkig wel in het legendarische muziekmagazine Bravo welke dan ook door mij werd verslonden in die tijd. En wat betreft ‘Kristalnacht’ en ‘Skandal im Sperrbezirk’: heerlijke plaatjes!

 11. Anoniem schreef:

  En Nena en Flaco dan…. briljant gewoon en dan had je ook nog die twee – een blonde en die donkere – zongen you can win if you want…. ow hoe heten ze nou ook alweer… zoooooooo fout 🙂

  M.

 12. Anoniem schreef:

  Modern Talking? Ooooh, wat erg eigenlijk dat ik dit weet en ik hoefde er niet eens over na te denken 🙂

  Grtz,
  D.

 13. Anoniem schreef:

  hahaha jaaaaa dat waren ze. Vanmorgen wist ik het ook ineens weer 🙂

  M.

 14. Anoniem schreef:

  Milli Vanilli schopte pas echt kont 🙂

 15. Anoniem schreef:

  Over Crap from the Past gesproken :-))

  //www.crapfromthepast.com/millivanilli/lyrics.htm

Reageer