clear

zoeken

search

Serious Gaming en bibliotheken: meer ontwikkelingen

17 april 2006


Wat krijgen we nou? De zon schijnt! Misschien moest ik mijn wintercocon dan toch maar eens verlaten. Dit jaar begint de lente op tweede paasdag. Maar terwijl ik nog even lekker Murphy’s Lawsit home and rot‘ door de woonkamer laat schallen, kan ik nog mooi een post plaatsen. Een attendering van Daniëlle is te mooi om hier niet te vermelden…..

Ik merk nog steeds dat veel mensen gaming niet al te serieus nemen. Niet als fenomeen en zeker niet als hulpmiddel voor educatie en onderwijs. In het onderwijsveld begint het besef weliswaar langzaam door te dringen maar daarbuiten blijft het behelpen. Meredith Wolfwater plaatste zaterdag een uitgebreide post op haar blog ‘information wants to be free’, onder de titel ‘Gaming in libraries: thoughts and links‘ en zij biedt daarbij inderdaad bijzonder goede links! Het gaat allemaal zo snel dat je er inmiddels wel een aparte studie aan kunt wijden. Dat zou ik overigens best willen; het is immers een toekomst waar ik onvoorwaardelijk in geloof.

Twee links in deze hebben mijn speciale aandacht. Allereerst is daar Edufrag. Een universiteitsdocent gebruikt een oud favoriet spel van mij, Unreal Tournament, voor lessen organische chemie. En het gaat hier om een zeer gewelddadige first person shooter! Zo’n spel bestaat uit veel verschillende mappen/velden die spelers ook zelf kunnen aanpassen (modden) of bouwen. Dat is precies wat hier gebeurt. Fantastisch interessant.

Maar om nu te denken dat alleen het onderwijs iets zou kunnen met gaming is onzin. Op ‘the Shifted Librarian‘ kun je alles lezen over een bijzonder spannend project vanuit de bibliotheekwereld. Het komt er kort gezegd op neer dat bibliotheekmedewerkers ruimte hebben geclaimed binnen het razend populaire spel Second Life.
ER IS EEN BIBLIOTHEEK GEOPEND IN EEN VIRTUELE WERELD!

Denk je eens wat dit allemaal aan mogelijkheden kan bieden! Er gebeurt van alles man! En wij maar mekken over details op superlokaal niveau….

Nu ga ik zeker buiten spelen. Een lekker fris windje rond mijn knijterd.

@

2 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    Zonnetje? Op het moment dat jij dit bericht plaatste was ik in de stromende regen onderweg om een 10 mijl hardloopwedstrijd te volbrengen, met succes overigens 🙂 Ben blij dat de link de moeite waard was!

Reageer