clear

zoeken

search

Een heroverweging: RFID toch niet ok?!

14 februari 2006


In januari hield ik het nog een beetje in het midden of ik RFID nu kan waarderen of niet, omdat ik zowel voordelen als nadelen zie. De laatste weken overheersen echter de negatieve berichten. Het gehalte big brother is me iets te hoog. Zo ontving ik vandaag via RSS het volgende bericht van Jelle Wijkstra, van Automatisering Gids:

“Amerikaans bedrijf implanteert chip in medewerkers

Een Amerikaans bewakingsbedrijf heeft bij twee medewerkers een identificatiechip geïmplanteerd, meldt de Financial Times. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een werkgever zijn medewerkers aan die vorm van identificeren onderwerpt.
Het bedrijf in kwestie, CityWatcher.com, maakt en beheert video-opnames voor bewakingsdoeleinden. Het bedrijf gebruikt de chip-implantaten om de toegang te beperken tot de ruimte waar de gemaakte banden worden bewaard. Dat versterkt de bewijskracht in gevallen dat politie of jusititie de banden opvraagt in het kader van onderzoek.
De geïmplanteerde RFID-chips zijn geleverd door VeriChip, dat voor zijn producten goedkeuring heeft van de Food and Drug Administration. Zijn chips zijn tot nog toe ongeveer zeventig keer gebruikt, voornamelijk voor medische doeleinden.”

Nee dank u! Andere artikelen over dit onderwerp overtuigen me ook niet bepaald van het onschuldige karakter van RFID.

E

5 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    Ik ga donderdag naar een voorlichtingsbijeenkomst over RFID bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zal toch niet met een chipje thuiskomen? 😉

  2. Kijk maar uit! In van die heerlijke conspiracy-boeken kwam ik ook de theorie al tegen dat de grote inentingsprogramma’s bedoeld zijn om kinderen te voorzien van biochips (terwijl elders big mothers dat vrijwillig doen om hun kroost niet uit het oog te verliezen…)

    Maar zonder gekheid: er zijn ook veel mooie toepassingen en misschien heb je na donderdag weer een heel ander beeld!

    Plezier daar iig.

    Edwin

  3. Danniëlle schreef:

    Ik moet er morgenvroeg (euh vannacht) om 05.00 u. voor opstaan dus ik hoop dat ik er iets van opsteek…

  4. laat het maar weten in een post 🙂

    akelig vroeg inderdaad….

  5. Michael de Jonge schreef:

    De allereerste stoomtrein werd ook met walging ontvangen.

Reageer