clear

zoeken

search

Ingress, een augmented reality game van Google

17 november 2012

Plop, plop, plop. De artikelen over deze game duiken overal op. Bij Forbes en IGN maar ook het Nederlandse AndroidWorld besteedde er al uitgebreid aandacht aan.

Voor de iPhone is de game nog niet beschikbaar, maar ik ben wel erg nieuwsgierig geworden. Omdat m’n conspiracybronnen er zo lekker los op gaan, maar ook omdat het nogal groots is aangepakt allemaal. Check die ene homepage….en vooral ook die andere. Bekijk die cryptische campagneposters, maar verken ook die wiki die het informatiekaf nu al van het informatiekoren probeert te scheiden! En oh ja, er is ook nog een link naar erfgoedinstellingen. BN/De Stem meldt:

Spelers van Ingress worden op missies gestuurd om portals te vinden. Die zijn te vinden in musea, bibliotheken en andere openbare plekken. Op deze plekken krijgen de spelers extra’s te zien die onderdeel vormen van het spel. De spelers horen bij The Enlightened, de machthebbers, of de rebellen van The Resistance.

Misschien is het inderdaad wel een viraal geintje om heel veel interessante data te verzamelen. Dat zou het alleen maar interessanter maken. Ingress dus.

@

Reageer