clear

zoeken

search

Kraak de Agrippa Code en win alle boeken van William Gibson, op één na

11 juli 2012

Als er één schrijver is die op respect kan rekenen in de geekscene, dan is het William Gibson wel. Hij is per slot van rekening de ‘vader van de cyberpunk’. Zelf ken ik alleen zijn boeken Neuromancer en Zero History (die staat zelfs in de boekenkast) want ik moet toegeven: ik ben nooit voor Gibsons bijl gegaan. Ik weet eigenlijk niet eens waarom niet.

Maar nu heeft deze hackerheld mijn aandacht weer even. In Crack the crypto in Agrippa, win every William Gibson book ever published lees ik over Gibsons gedicht 
Agrippa (a book of the dead), uit 1992. Gibson publiceerde dat gedicht op een diskette die de tekst slechts één keer toonde, daarna werd die versleuteld. Dat de encryptie al snel gekraakt werd moet je even vergeten. Op de website Cracking the Agrippa Code word je uitgedaagd om de code 20 jaar later nog eens te breken. Als je daar in slaagt win je alle boeken van Gibson, op één na. Ik vind dat dus gewoon geweldig. Dit is leuker dan de gimmick van ‘Het boek dat niet kan wachten‘. Ik vind het overigens ook grappig om te constateren dat Agrippa niet verwijst naar de oude generaal of de oude filosoof.
Hackers: succes!
@

Reageer