clear

zoeken

search

Sobere feestjes

29 mei 2012

Uit AD/Rotterdams Dagblad van afgelopen zaterdag:

De gemeente Rotterdam betaalde ruim 21.000 euro voor de afscheidsreceptie van Mart Toet, die de Sociale Dienst moest verlaten vanwege een tekort van enkele tientallen miljoenen euro s. Een echt afscheid was het overigens niet, want Toet werd binnen de gemeente Rotterdam overgeplaatst naar de bibliotheek. De bijeenkomst werd bijgewoond door ruim vijfhonderd genodigden.

Rotterdamse concurrenten weten niet wat de gemeentelijke huiscateraar Van der Linde aan drank en spijzen leverde in de Schiecentrale. Maar in ruil voor 40 euro per persoon mag je volgens hen minimaal champagne, excellente wijnen, verse cocktails, andere drank in overvloed en exclusieve hapjes verwachten. En dat is niet sober. Tenzij de gemeente voor dit bedrag genoegen nam met huiswijn en een plakje kaas en worst.
Michiel van Leer van Your Choice Catering heeft bij een sobere receptie een ander beeld dan wethouder Kriens. ,,De ervaring leert dat receptiegangers gemiddeld drie glaasjes drinken. Dat kost bij ons 7,50 euro. Hapjes bieden we aan vanaf 4,25 euro per persoon. Een sobere bijeenkomst kost maximaal zo’n 8500 euro.

Van zulke berichten word ik nieuwsgierig. Wat is nu de definitie van een sober feestje? Dit in ieder geval niet, maar twintig ruggen voor 500 man? Dan heb je net tien pilsjes en een paar kipkluifjes op. Ik ga het toch eens navragen bij een paar bevriende horecamensen.

Aanleiding.

@

Afbeelding: Jan Steen

2 Reacties

  1. Hans schreef:

    Anticyclisch investeren of luchtfietserij?

  2. Wie het weet mag het zeggen…

Reageer