clear

zoeken

search

Informatie sparen voor later met Pocket (Read It Later)

18 april 2012

Gisteren las ik op Paid Content dat de app Read It Later een naamsverandering heeft ondergaan en voortaan gratis is. Dat nieuws was iPhoneclub -uiteraard- ook niet ontgaan. Pocket heet de toepassing nu en hoe sneu het ook moge klinken: het overstappen van de makers naar dat maffe verdienmodel ‘gratis’ was voor mij een reden om de app te downloaden en te installeren.

Was Read It Later met die 3 dollar die het voorheen kostte dan echt te duur in mijn ogen? Dat niet per se, maar dat kleine bedrag in combinatie met m’n overtuiging ‘dat ik wel genoeg had aan de bewaar voor later-functie van mijn favoriete app Feedly‘ weerhield me van een verkenning.

En, was de download de moeite waard? Jazeker. Pocket voegt namelijk wel degelijk iets toe aan Feedly. De bewaarfunctie van die app kan namelijk alleen artikelen bewaren die ik heb geopend vanuit Google Reader maar met Pocket kan ik nu ook de content waar tweets naar verwijzen bewaren, om maar eens iets te noemen. Desgewenst kan ik de beste artikelen ook nog doorsturen naar Evernote.

Wellicht gaat dit helpen bij mijn eeuwige strijd voor een ‘Inbox Zero‘. Ik ben in ieder geval voornemens mezelf geen mails meer te sturen vanuit Feedly, om die vervolgens te verwerken tot tweets, blogs of artikelen. Ik denk/hoop dat Pocket effectiever zal zijn.

En het gedoe over copyright en het weghouden bezoekers van vervelende websites die willen dat je continu moet doorklikken op ‘lees verder’? Op dat gebied verandert Pocket niets voor mij. Feedly toont doorgaans ook volledige artikelen, namelijk. Sites die dwingen tot bezoeken en klikken verliezen, zo simpel is het.

@

2 Reacties

Reageer