clear

zoeken

search

Dat was snel: Google Drive wint van Skydrive en Dropbox

27 april 2012

Eergisteren was ik nog van mening dat er voor mij weinig reden was om van Dropbox over te stappen naar naar Google Drive. Die mening stel ik nu al bij. Pas na het installeren van Drive kreeg ik namelijk in de smiezen dat die toepassing meteen synchroniseert met Google Documenten, een toepassing die ik dagelijks intensief gebruik. Daarmee is de meerwaarde van Google Drive meteen groter dan die van Dropbox (en die van Skydrive van Miscrosoft). Hoe meer ik ge├»ntegreerd kan gebruiken, hoe gemakkelijker dat werkt. Het enige nadeel t.o.v. de twee concurrenten is het ontbreken van een app op m’n iPhone. Dat is echter een kwestie van tijd, las ik.

Overstag. De tip van Lifehacker, die je leert hoe je documenten vanaf de laptop nog sneller kunt verzenden naar Drive, heb ik ook maar meteen uitgevoerd. Check.

@

8 Reacties

 1. Bea Babijn schreef:

  Wat ik nu op de mobiele app mis is dat er geen mogelijkheid is om verzamelingen te tonen. In de vorige app van Google docs was dit wel het geval. Ik hoop dat die optie er snel komt want dat is, in ieder geval voor mij, veel overzichtelijker.

 2. Bea Babijn schreef:

  Bedankt voor de tip van Lifehacker. Handig!

 3. Jij ook bedankt voor de feedback Bea. Moest op de laptop de sortering ook even aanpassen. Die is nu weer vertrouwd. Nu maar hopen op verbeteringen binnenkort…

 4. Bea Babijn schreef:

  Ik heb alles vanavond op mijn laptop ook gesorteerd waardoor de mobiele app nu gelukkig ook alles goed laat zien. Hiermee is het meteen opgelost dus! Wat ook handig is, is om bijvoorbeeld de app meindmeister te koppelen aan Drive. Hiermee maak je vanuit Drive rechtstreeks een mindmap. De apps zijn te vinden door op drive apps te zoeken in de Chrome webstore.

 5. Bea Babijn schreef:

  Het is inmiddels opgelost. Ik heb alles op mijn laptop georganiseerd en nu staat het op mijn mobiele app ook weer allemaal goed. Gelukkig.

  Heb je de Drive apps al bekeken? Dit kan ook erg handig zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld Mindmeister gekoppeld waarmee je rechtstreeks vanuit Drive een mindmap kunt maken.

 6. Goed om te lezen! De apps heb ik nog niet bekeken, want voor de iPhone is die nog niet beschikbaar. Of doel je nu op apps voor Chrome?

 7. Bea Babijn schreef:

  Ik doel nu op Chrome.

 8. Ah ok, dan zal ik eens kijken. Met Mindmeister werk ik niet, maar misschien kom ik nog ander moois tegen. Dank je!

Reageer