clear

zoeken

search

App van de week: Socialcam

13 april 2012

Het is de vloek van overvloed. Er is te veel moois, te veel interessants. Onaangeraakte, wegkwijnende apps op smartphones bevestigen dat. Ik download vrijwel iedere week wel een paar nieuwe maar de meeste daarvan bekijk ik maar één keer of helemaal niet. Er zijn er ook die ik gedurende een korte periode intensief gebruik en daarna nooit meer. Zoals zo vaak is het de zucht naar gebruiksgemak en snelheid die leidend is. Om nog maar eens een voorbeeld te geven: een app als IMDB is schitterend, maar als ik iets wil weten over een bepaalde film wordt mijn zoekvraag sneller beantwoord als ik die gewoon stel in Google, op de telefoon.

Socialcam downloadde ik maanden geleden. Aan een verkenning kwam ik echter nooit toe. Ik las een positieve recensie, sleepte het gratis ding binnen en parkeerde ‘m in het mapje ‘fotografie 2’. Daar bleef het bij. Dat ik er nooit meer naar omkeek heeft ook te maken met het feit dat ik (nog) veel te weinig doe met video. Het komt er gewoon niet van.

Alle ophef afgelopen week, over het inlijven van Instagram door Facebook, leidde tot een tsunami aan artikelen over dit soort toepassingen. ‘Transfersommen’ van rond de 1 miljard dollar doen nu eenmaal stof opwaaien. Het artikel The Hunt For An ‘Instagram For Video’ Is On, And Socialcam Wants The Crown deed me besluiten Socialcam nu toch eens te verkennen. Mijn conclusie? Deze app maakt inderdaad aanspraak op de kroon. Socialcam is laagdrempelig, gekoppeld aan alle relevante sociale platformen en bevat prachtige filters en geinige soundstracks. Ik volg daar nog geen andere gebruikers, maar als ik het goed heb gezien kun je ‘het werk’ van anderen daar net zo eenvoudig ‘liken’ en becommentariëren als binnen Instagram.

Ga ik Socialcam dan nu wel gebruiken? Ik verwacht van niet. Filmpjes van anderen ga ik daar echt niet zomaar bekijken (daar is aandachtseconomie weer) en het nadenken over interessante videotoepassingen voor eigen gebruik schuif ik ook weer even op lange baan. Maar als ik nog eens ga filmen zal ik denken aan Socialcam, dat dan weer wel.

Gerelateerd:
Spielerei
Mijn 2011: december
Over het succes van Pinterest, Tumblr en Instagram (en nogmaals over luchtkastelen)

@

Reageer