clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 22 maart 2006-2011

22 maart 2012Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5600 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Vandaag is het 14 maart.

2006
Maar al te vaak gaat het over de negatieve invloed van internetgebruik op het gedrag en het denken van jongeren. Ook daarom is het interessant om van tijd tot tijd de positieve kanten te belichten. In 2006 schreef ik over een onderzoek van Jenkins: de jeugd profiteert van de digitale cultuur. Diezelfde dag maakte ik kennis met They Rule. Die website is inmiddels gedateerd, maar het concept vind ik nog steeds geweldig. Het is super, dat je in een paar oogopslagen kunt zien wie er werkelijk aan de touwtjes trekken.

2007
Mijn eerste echte kennismaking met de Wii. Die schopte kont, vond ik. Het was een uitgelezen moment om nog maar eens de draak te steken met mensen die beweren dat games veel slechter zijn voor kinderen dan lezen. Draai het verhaal maar eens om.

2008
Als kersverse winnaar van een Dutch Bloggie verkeerde ik blijkbaar in hogere sferen. Ik schreef alleen iets over…. bibliotheken op stations. Was vergeten dat het toen al speelde. Uiteindelijk verscheen zo’n bibliotheek niet in Zuid- maar in Noord-Holland. In Haarlem om precies te zijn.

2009
In De staat van de biblioblogosphere 2009 bekeek ik de activiteit op 110 ‘biblioblogs. Drie jaar later is het vooral interessant om te zien welke er nu nog actief zijn. Er zijn er veel gesneuveld, laten we het daar maar op houden.

2010
In Een nieuwe wending maakte ik bekend dat ik mijn ontslag had genomen bij de Zeeuwse Bibliotheek. Ik kreeg daarop waanzinnig veel mails, tweets en sms’jes. Hier op M.I. stroomden de reacties ook binnen. Als ik die nu teruglees ervaar ik ze nog steeds als hartverwarmend. Het dubbele gevoel is nooit helemaal verdwenen maar de sprong in het diepe van toen opende uiteindelijk vele onvermoede deuren. Met recht een keerpunt.

2011
Met veel verbazing volgde ik de reis van mijn nieuwe laptop. Over die laptop ben ik nog steeds erg tevreden. Ik zou het ding bijna een vriend noemen.

@

Afbeelding

4 Reacties

  1. Wat zijn jouw blogs toch een genot om te lezen, elke keer weer. Hulde! De belangrijkste van die ruim 5600 stuks is http://www.edwinmijnsbergen.nl/2010/03/een-nieuwe-wending.html want hiermee (her)bevestig je je onafhankelijkheid en creëer je ultieme vrijheid. Ga vooral door op de in 2010 ingeslagen weg en laat mij genieten van de komende 5600 blogs 🙂 

  2. Dank je wel Eric-Jan Keulemans ! De wendingbijdrage was wel een bijzondere inderdaad 🙂 Voorwaarts!

  3. Luud De Brouwer schreef:

    Geweldig idee Edwin. Eens kijken of je zelf ook nog wel "ontwikkelt", want daar komt het natuurlijk op neer. Of dat je juist erg honkvast bent in je overtuigingen. Ook goed. Als het maar de juiste overtuigingen zijn 🙂

  4. Ha Luud, dit is nog maar de vijfde in de serie, maar ik vind het nu al verrassend om te zien waar je echt 'voortschrijdende inzichten' terugziet en waar stagnatie of hype/tijdelijk. En de archieven komen ook weer een beetje tot leven zo. Google doet daar ook steeds minder mee, heb ik de indruk.

Reageer