clear

zoeken

search

Hier klopt iets niet

22 maart 2012

Op de website The Startup Dispatch haalt iemand vandaag een oude uitspraak van Larry Page aan:

Larry Page, in a Playboy interview before Google went public, said:

“Most portals show their own content above content elsewhere on the web. We feel that’s a conflict of interest, analogous to taking money for search results. Their search engine doesn’t necessarily provide the best results; it provides the portal’s results. Google conscientiously tries to stay away from that. We want to get you out of Google and to the right place as fast as possible. It’s a very different model.”

I repeat that: “we want to get you out of Google and to the right place as fast as possible”.

Vervolgens laat hij zien hoe Google gebruikers tegenwoordig juist binnen Google probeert te houden, aan de hand van een zoekactie naar een nieuwe camera. Ik las die bijdrage eerder op de iPhone. Toen ik de directe link van die bijdrage ook nog eens opvroeg met Google Chrome kreeg ik bovenstaande waarschuwing: ‘Hier klopt iets niet! Deze pagina bevat malware!’. Nu gebruikte de auteur ook nogal wat straattaal, in zijn tekst, maar malware? Dit riekt naar censuur toch? Met Internet Explorer kon ik de bewuste URL gelukkig wel gewoon bekijken…..maar het is misschien nog erger dan deze man dacht.

Update: later lukte het doorklikken ondanks de waarschuwing me toch. Tegelijktijd doet de site nu ook moeilijk in andere browsers. Wellicht is de waarschuwing dan toch terecht en is het gewoon toeval dat die juist vandaag opdook. Ik houd een slag om de arm…

@

7 Reacties

 1. David schreef:

  Zoiets kun je natuurlijk niet ongetest laten. 
  Binnen Chrome klopt er inderdaad iets niet. Krijg zelfs niet jouw melding, maar eentje dat de verbinding verbroken is. Met hand-poise . ru nog wel. Chrome zoekt daar een twijfelachtige ../ way / cream  php-pagina op.
  In Opera niets aan de hand wanneer ik jouw link volg. En die is van oudsher kritisch.

 2. @7643f46a85de5c7f292d6ecab5148fb0 Dan is het inderdaad wel dubieus toch? Vind het ook eigenaardig dat het hoofdomein wel gewoon verschijnt in Chrome.

 3. Andre Speek schreef:

  Google blokkeert niet, Google waarschuwt… Die server of dat adres is aangemeld als zijnde een server waar vanaf malware zou worden verspreid… In de regel klopt dat ook al zal er soms ook een geintje met iemand uitgehaald worden…

  Je kunt er dan ook gewoon voor kiezen om door te gaan… als die optie er is en werkt, dan is er m.i. geen sprake van een blokkade…

 4. Het doorgaan lukte me niet, maar dat kan ook liggen aan de instellingen van Chrome uiteraard. Vond het zo gek dat het wel gewoon lukte in andere browsers. Maar nu zie ik dat site helemaal niet meer is te bereiken. Toch een curieus verhaal vind ik, maar misschien heb je wel gelijk en is het geen blokkade…

 5. Nu lukt het doorgaan me wel. Je hebt dus gelijk Andre! Dank je!

 6. Info schreef:

   Opgelet, er is wel degelijk een probleem met die hand-poise.ru   Mijn sites zijn ook allen besmet en moeilijk bereikbaar met hetzelfde probleem

 7. Ja, dat is inderdaad een rare site. Maar als je zegt dat jouw site ook besmet is, hoe werkt dat dan? De site zelf draait niet op die Russische server mag ik aannemen? Is het een soort lus?

Reageer