clear

zoeken

search

Ondertussen in Mexico: waarom Rieu piraterij omhelst

11 oktober 2011

Een paar jaar geleden zag ik een reportage over André Rieu. Ik was onder de indruk. Onder de indruk van zijn succes, zijn professionaliteit en zijn openhartigheid. Het respect toen leidde er niet toe dat ik Rieus muziek ben gaan waarderen. Dat is alleen mijn kopje thee als ik te dronken ben om nog te kunnen lopen, laten we het daar maar op houden.

Maar waarom begin ik nu over deze man? Welnu: Robert Krom attendeerde me gisteren op een opmerkelijk bericht in Telegraaf, met de titel Piraterij rode loper voor Rieu.

Dankzij de omvangrijke verkoop van illegaal gekopieerde muziekschijfjes zijn de kaartjes voor zijn live-concerten niet aan te slepen. Deze dagen speelt de Limburgse violist- en orkestleider dolenthousiaste zalen plat in het Latijns-Amerikaanse land.
“Ik was stomverbaasd’’, zegt Rieu. “Toen we vorig jaar dachten, ‘laten we het eens in Mexico proberen’, bleek ik allang wereldberoemd te zijn op straat! Dankzij die illegale verkoop in talloze marktkraampjes”, aldus de Limburger na één van zijn optredens.
De Stradivarius-speler kan lachen om de piraterij. De kaartverkoop voor de concerten is namelijk als een trein verlopen. Naast bijna 50.000 kaartjes voor Mexico-stad, heeft de Limburger 13.500 toegangsbewijzen verkocht in Guadelajara en nog eens 5.000 voor Monterrey.

Ben ik waarempel wéér onder de indruk van oom André. Het moet niet gekker worden.

@

Foto

Reageer