clear

zoeken

search

Aanwinst: de theaterencyclopedie van Theater Instituut Nederland

01 september 2011

Goed nieuws voor de theaterliefhebbers:

Vanaf 1 september is de eerste versie van theaterencyclopedie.nl live, een initiatief van Theater Instituut Nederland (TIN). De theaterencyclopedie omvat onder meer de complete database van het TIN van alle in Nederland gespeelde voorstellingen sinds 1900. Ook zijn er honderden biografieën en beschrijvingen te vinden. Deze worden geïllustreerd met een selectie van unieke beelden, audio- en videofragmenten uit de museale collectie van het TIN. Daarnaast biedt de theaterencyclopedie een tijdlijn met hoogtepunten uit de theatergeschiedenis en een jukebox met historische theaterliedjes, interviews en registraties.
Met theaterencyclopedie.nl wil het TIN een plek bieden waar publiek, theaters en gezelschappen kennis en inspiratie over theater kunnen halen, maar ook brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het ‘wiki-principe’, zodat iedereen aan de encyclopedie kan meeschrijven, corrigeren en aanvullen.

Aldus het persbericht op de website van TIN. Mij zul je niet zo vaak aantreffen op deze website maar als ik eens iets wil weten over dit onderwerp zal ik deze bron weten te vinden. Van het gehanteerde wikiprincipe ben ik uiteraard ook gecharmeerd.

@

Reageer