clear

zoeken

search

Ontdekken wat bedrijven van je weten met de Privacy Inzage Machine van BoF

13 augustus 2011

Bits of Freedom heeft de site pim.bof.nl online gezet. HIermee kunnen bijvoorbeeld dossiers worden opgevraagd bij telecombedrijven. Uit onderzoek van BoF en de Radboud Univsersiteit blijkt dat bedrijven amper persoonsgegevens opsturen als mensen daar om vragen. Bedrijven zijn dat wel verplicht. Als er al informatie wordt vrijgegeven, is die vaak onder de maat. Bits of Freedom hoop dat organisaties meer openheid van zaken geven als klanten om hun gevevens vragen.

Dit bericht van Telegraaf was voor mij aanleiding om me direct naar de bewuste website te reppen. Ik ben immers dol op alles waarmee je je privacy kunt beschermen. Ik vind het heerlijk als ‘Mission Creep‘ aangepakt kan worden.

Maar hee! Wat gebeurt er nu? Ik staar een tijdje naar deze sympathieke website en klik weer weg. Omdat het zaterdagmiddag is. Omdat ik een biertje ga drinken in de kroeg. Omdat het me feitelijk gewoon geen moer meer interesseert, kort samengevat.

You do the math.

@

2 Reacties

  1. robert de Jong schreef:

    okay ik kan nu dit doen, maar beantwoord dat voor mij de fundamentelere vraag "wat doen ze er mee?"  en dan doemt op "oh god, ik krijg daar toch nooit een eerlijk antwoord op hé?" en dan ben ik weer fatalistisch verder gesurfd. 

    bier hé? dat is nog eens een goed idee. 

  2. robert de Jong Dat is inderdaad een beetje het dilemma. Ze smaakten prima, die rakkers 🙂

Reageer