clear

zoeken

search

De nieuwe interface van Google Blogs

08 juli 2011
Dat de lancering van Plus impact heeft op het totale dienstenpakket van Google werd vorige week al duidelijk. Hoe groot die impact zal worden zal in de loop van de komende maanden blijken. Real Time zoeken krijgt in ieder geval een ander karakter, privacy maakt plaats voor verbindingen en de namen van bestaande diensten worden aangepast. Zo gaat Blogger voortaan Google Blogs heten.

De ‘achterkant’ van Blogger krijgt een nieuwe interface. Dat die er zou komen werd vorig jaar al aangekondigd dus het is moeilijk vast te stellen of die vernieuwing ook samenhangt met de lancering van Plus. Hoe het ook zij: op Blogger in Draft is de interface alvast doorgevoerd. Een verkenning leerde me dat dit geen spectaculaire veranderingen met zich meebrengt maar dat Google slechts de nadruk legt op meer overzicht, meer soberheid en een verbeterde navigatie. Niets om wakker van te liggen, wel leuk om even te bekijken.

@

8 Reacties

  1. Hans Laagland schreef:

    Dank voor de tip. Ik heb meteen rondgekeken.

  2. Hans Laagland Graag gedaan Hans!

  3. Laurent Meese schreef:

    Het is even wennen, maar ik vind het alvast een verbetering. Prettige vakantie!

  4. madbello schreef:

    Ik ben in ieder geval bij dat je ''Disqs'' gebruikt, ik trouwens ook sinds kort. Dat geeft een stuk makkelijker reactie dan dat onderhands systeem van Google blogger zelf 😉

  5. Thanks! Inmiddels weer al terug :-/

  6. @madbello:disqus het is even wennen, maar eigenlijk vind ik het ook wel een heel mooi systeem, door alle koppelingen en het overzicht. Beter inderdaad!

  7. Tineke Huizenga schreef:

    Bedankt voor de tip, ik ga het gauw even uitproberen.

  8. @twitter-17832710:disqus Graag gedaan!

Reageer