clear

zoeken

search

Het vervuilde web: spam in de zoekresultaten van Google

15 januari 2011

Het web groeit niet alleen hard, het raakt ook meer en meer vervuild. Ingmar merkte onlangs terecht op dat we daar in Nederland minder van merken dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De vraag is echter hoe lang dat nog duurt.

Toch is het nog maar de vraag in hoeverre de zoekresultaten van Google minder relevant worden, in de loop van de tijd. De ‘spamklok’ van de jonge zoekmachine Blekko schudt je weliswaar wakker (“ieder uur een miljoen nieuwe spampagina’s op het web!”) maar Danny Sullivan van Search Engine Land zou best eens gelijk kunnen hebben als hij stelt dat die klok een doorzichtige aanval is op het zoekmonopolie van Google. Iedere nieuwe speler is op zoek naar een marktaandeel, tenslotte. Of Blekko dat marktaandeel ook gaat veroveren valt nog te bezien. Ik kan zelf niet goed uit de voeten met de zoekresultaten. Die zoekmachine richt zich nog teveel op Engelstalige bronnen, naar mijn idee.

Mocht jij overigens wel regelmatig spamsites in de zoekresultaten van Google aantreffen; neem dan vooral ook de moeite om dat door te geven.

@

Reageer