clear

zoeken

search

App van de week: de Boekensalon

12 november 2010

Van de website De Boekensalon ben ik niet gecharmeerd maar van de net gelanceerde iPhone-app kan ik alleen maar zeggen dat ‘ie er prima uitziet en uitstekend navigeert. In tegenstelling tot de app Boekshopper kun je met deze toepassing wél zoeken naar bibliotheken in je directe omgeving.

De app is nog niet gekoppeld aan bibliotheekcatalogi. Boeken aanvragen of verlengen is dus nog niet mogelijk. Dat verandert mogelijk in de toekomst. Misschien moet NBD/Biblion in dat kader eens rond de tafel met Hans Pinckaers, van de applicatie Bieb.

Inmiddels heb ik een kleine verzameling boekenapps op de telefoon geïnstalleerd. Welke van die apps uiteindelijk de winnaar zal worden is afhankelijk van de functionaliteiten. Ik zou het liefst maar één toepassing gebruiken, waarmee ik kan zoeken binnen Worldcat en vervolgens meteen boeken kan kopen of lenen/downloaden in een bibliotheek. De app die dat biedt zal alle andere apps overbodig maken. Tot die tijd is de app van de Boekensalon een aardige om je klanten aan te bieden, via je website. Dus toch: app van de week!

@

2 Reacties

  1. Hans Pinckaers schreef:

    Ze zijn welkom. De zoeken koppeling is namelijk al af met alle catalogi van de OB's in Nederland:) moet er alleen nog een paar kleine foutjes eruit halen.

  2. Wie weet Hans. De NBD werkt veel samen met bibliotheken maar is wel zelfstandig. In het laatste nummer van bibliotheekblad staat een groot artikel over de organisatie. Misschien wel aardig om even te lezen, in de lokale bibliotheek…

Reageer