clear

zoeken

search

Het leven na de wending, deel 2

12 augustus 2010

2010 nog maar net over de helft. Toch durf ik nu al vast te stellen dat het een bijzonder jaar voor me is. Het is een jaar waarin ik schepen achter me heb verbrand en nieuwe aan de horizon heb zien verschijnen. In Het leven na de wending vertelde ik over de zaken die het eerst op mijn pad kwamen. Pas later kon ik ingaan op de details, zoals op die van het project Wiki loves bieb, dat zo zijn eigen wendingen kent. Na de vakantie in Toscane ging ik samenwonen met m’n lief. Het grootste deel van mijn spullen en meubels gaf ik weg of verkocht ik. Omdat ik toch al bijna nooit meer thuis was veranderde er niet zo veel door, maar toch: je hakt weer een knoop door en je beseft dat alleen de horizon nog telt. Varen kan je, varen zal je.

Ik ben nu bijna vier maanden verder en kan niet anders dan zeggen dat ik een goed gevoel heb over de gemaakte keuzes. Natuurlijk maak ik ook beginnersfouten. Zo kreeg ik gisteren te horen dat ik mijn belastingaangifte van vorig jaar niet correct had ingevuld, met als gevolg dat het bedrag dat ik ervoor gereserveerd heb niet voldoende is. Een klassiekertje. De les is dat ik het voortaan gewoon volledig moet uitbesteden. Je moet niet te veel bezig zijn met zaken waar je niet goed in bent.

Voor wat betreft mijn inkomensperspectieven krijg ik steeds meer vertrouwen in de dingen die komen gaan. De kans is groot dat ik voorlopig aan de slag kan blijven voor BibliOosterschelde en de Bibliotheek Vlissingen. Daarnaast is het zo dat ik in de afgelopen twee weken drie interessante gesprekken heb gehad met partijen die meer willen doen met sociale media. Ik kan daar verder nog niets over zeggen maar ik ga uiteraard wel kijken wat er mogelijk is en hoe werkzaamheden eventueel gecombineerd kunnen worden. Ik laat me daarbij meer leiden door de dingen die ik leuk vind dan door de dingen die de meeste zekerheid bieden. Een vaste baan is ook veel waard, maar vrijheid en vertrouwen wennen ongelooflijk snel, dat kan ik jullie wel vertellen. Dat zal meer geld niet snel compenseren.

Ik kom hier zeker nog op terug. Dat zal ik ook doen als ik een keer onderuit ga. Voor dit moment zeg ik echter alleen maar: het leven na de wending bevalt me prima. En daar gaat het om, nietwaar?

@

15 Reacties

  1. Salingbert schreef:

    Mooie reflectie, Erwin. Fijn dat je je ervaringen zo wilt delen met anderen.

  2. Dappere Bas schreef:

    leuk om te horen dat het leven als ZZP'er je (nog) goed bevalt.
    En die belastingen blijven lastig vind ik. Zijn dit jaar begonnen met webwinkel en ook beginnersfouten gemaakt. Is wel schrikken, maar alles is goed gekomen.

  3. Dat is dan ook weer goed om te horen 🙂 Een webwinkel waarin, als ik vragen mag?

  4. fietsfreak schreef:

    feelin' young, feelin' strong!

    Succes ouwe bieb maat!

  5. Roof schreef:

    Wat nodig is, is lef. Chapeau!

  6. JoG schreef:

    Mooi dat je jouw ervaringen deelt. Dank je.

    Ik word wel nieuwsgierig naar die drie(?) partijen die jou willen betrekken bij de inzet van sociale media. In bloggen ben je in ieder geval hartstikke goed, vind ik. En een extra Twitter-account opzetten met als gevolg dat ik soms dubbel zie, dat kun je ook al :-p

    Ik wens je alle vrijheid, leuke dingen en bovenal veel plezier toe. 'Vertrouwen' dat ongelooflijk snel went… Het is me een raadsel wat je daar precies mee bedoelt?

  7. Bas schreef:

    Leuk dat je ons op de hoogte houdt van het ZZP-er zijn, en tussen neus en lippen door even meldt dat je je spullen hebt weggedaan en bent gaan samenwonen. Gefeliciteerd, leuk voor jullie! En hoewel je wrsch. al zo goed als verhuisd was, is zo'n laatste stap toch echt nog wel een flinke, vind ik.
    'k Heb dezelfde stap ongeveer twee jaar geleden gezet en geen moment spijt gehad.

  8. @fietsfreakL cheers m8! We moeten gauw weer eens een zachte Schotse tikken samen!

    @Roof: dank je wel. Er komt altijd iets in de plaats voor iets anders. Soms wordt het dan beter ook nog 🙂

    @JoG: Ik zou graag alles uit de doeken doen, maar het hoort er ook een beetje bij dat je discreet blijft als dingen nog niet zeker zijn. De hele informatiestroom verspreiden over meerdere accounts is alleen maar lekker: dan hoef ik me niet meer in te houden, ik overdrijf namelijk snel. Dat er dubbelingen zijn is soms ook een promotiekwestie. Onbekend maakt….

    Dat vertrouwen is eigenlijk precies wat er staat. Er zijn ook opdrachtgevers die je vrijheid geven en betalen omdat ze gewoon geloven in wat je doet. Dat kan een verademing zijn.

    @Bas: dank je! Het zijn inderdaad wel flinke stappen, maar ze komen voort uit een wens of een logische ontwikkeling. Grappig om te lezen dat het bij jou ook nog redelijk pril is. Daar had ik geen idee van.

  9. davidovix schreef:

    Heey Vrint

    Wat een mooie overweging weder. Het ga je goed en je zoals gezegd, je ziet er goed uit op dit moment. Kiek uut zou ik zeggen. Dat roept mijn vrouw tegenwoordig ook hele dagen bij mij. Misschien toch maar een beetje uitkijken met de birra's !!!

    Goed weekend en groetjes aan lief !!!

    Kees

  10. Haha Kees,

    Tis oal welvaart, denk ik dan maar. Het lichaam als mooie bolle tempel 🙂

    Maar het is wel een aandachtspuntje ja. Wat meer beweging etc zou geen kwaad kunnen.

    Goed weekend, komt goed!

  11. Robert Gillesse schreef:

    Tja, lees net dat Mozart zijn leven lang op zoek was naar een vast baantje – een ongelukkige ZZPer, maar een briljante künstler… Weet niet wat beter is – heeft het de voorkeur een gelukkig ZZPer te zijn, maar een middelmatig kunstemaker? Ach, wie weet is u waar een waar wonderkind en is u én gelukkig én hoogbegaafd . 😉

    Uw contractarbeider,
    Robert

  12. @Robert: dat is ook een mooi verhaal 🙂 Dank voor de link.

    Een wonderkind wil ik mezelf niet noemen maar ik ben wel oprecht blij met kansen die mijn kant op komen rollen, wat dat betreft mag ik gewoon niet te veel zeuren.

    Dat het niet mag betekent niet dat ik het ook niet doe. Best kans dat het chagrijn op een gegeven moment ook weer toeslaat. In dat geval is het dan misschien weer tijd voor weer een wending. Blijf je ook lekker bezig 🙂 Goed weekend!

  13. Blij het te lezen schipper 😉
    Wat doe je zoal met socila media voor niet of minder vaardigen?

  14. @Benoit: thx! Wat bedoel je precies met je vraag? In de dingen die komen gaan, of tot nu toe? Ik assisteer Rob nog bij 23 Dingen. Dat is vermoedelijk een van de laatste groepen. De overdracht van ervaringen gebeurt verder vooral een op een. Bij BibliOosterschelde is het opfrissen van bepaalde onderdelen ook een element in het takenpakket.

Reageer