clear

zoeken

search

Beter werken: sneltoetsen voor websites

27 augustus 2010

De strijd tegen mijn muisgebruik woedt nog steeds voort. Reeder mag dan bekend staan als een van de beste apps voor het lezen van RSS; nu ik er een paar keer gebruik van heb gemaakt kan ik weinig anders dan constateren dat de toepassing voor mij niet werkt. Reeder is onoverzichtelijk en het navigeren heeft een omslachtig karakter. Weg d’r mee dus.

Tweetdeck bevalt wél. Ik ging overstag omdat die Twitterclient me, in tegenstelling tot Seesmic, in staat stelt om te scrollen door tweets. Inmiddels ben ik gewend aan de interface en heb ik gemerkt dat het programma nog meer voordelen heeft. Het is bijvoorbeeld veel makkelijker om te schakelen tussen verschillende accounts. Tweetdeck behoud ik.

Ik bleef echter een beetje worstelen met Netvibes en andere websites. Maandag schakelde ik over van de widget- naar de zogenaamde ‘lezerweergave’, maar daar werd ik ook al snel hoorndol van. Het werkt prima op het moment dat ik ‘goed bij ben’ met het lezen van alle feeds, maar het krijgt een averechts effect als ik een dagje geen tijd heb gehad. Dan klik je je alsnog een slag in de rondte.

In een helder moment bedacht ik vandaag dat Netvibes de gebruiker misschien ook wel sneltoetsen (toetsen op het toetsenbord die fungeren als alternatief voor knoppen op websites) biedt. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

Ik bewijs mezelf een grote dienst door deze sneltoetsen, en die van Google Chrome, uit mijn hoofd te leren. Voor Netvibes heb ik de toets H alvast onthouden. Daarmee roep je het ‘contextmenu’ op, waarin je naar behoefte kunt spieken. De sneltoetsen van Windows zelf kende ik al grotendeels uit mijn hoofd.

Die muis gaat eraan!

@

8 Reacties

  1. Alex schreef:

    Het lijkt me het ultieme excuus om een iPad aan te schaffen! Sinds de iPad gebruik ik m'n desktop beduidend minder. Bovendien gaan veel dingen juist veel lekkerder op een iPad. Bv feeds lezen met feeddler of natuurlijk twitter met je favorite app.

  2. Daar zit wat in Alex. Maar daar wacht ik toch nog even mee. Ik heb 'm geprobeerd maar het er daadwerkelijk mee en op werken vind ik nog te mager voor het geld dat 'ie kost. Maar mooi is het, en navigeren is superieur!

  3. Bas schreef:

    Een beetje rustiger aan doen is zeker geen optie?

  4. Ha, ik doe al zo rustig joh. Sla complete dagdelen over en meer van dat fraais 🙂

  5. Astrid schreef:

    Komen die RSI klachten van jou vooral door RSS? Of is dat de enige applicatie waarvoor je nog geen sneltoetsen hebt. Ik neem toch maar even aan dat je ook nog wel andere dingen op je toetsenbordje doet 😉
    Petje af trouwens, als je al die snelcombi's kent én gebruikt ben je een held. Van de meesten leer ik zelfs voor het eerst dat je dat kunt doen met dat programma :-/

  6. Ik doe inderdaad nog heel wat meer op het laptopje, maar Netvibes is wel de applicatie die ik het meest gebruik, denk ik.

    Ik ben me meer in die combi's gaan verdiepen toen ik er voor de eerste keer last van kreeg. Afgezien van het feit dat het beter is, werkt het meestal ook tijdsbesparend. Op een gegeven moment ga je er dan steeds meer onthouden.

    Maar zoals gezegd: dit is weer een nieuwe reeks. Vaak op die H drukken is het credo…

Reageer