clear

zoeken

search

Chatroulette: een game voor voyeurs

07 maart 2010

Ik had me nog zo voorgenomen om het fenomeen te negeren maar zojuist ben ik toch overstag gegaan: ik heb de website Chatroulette bekeken. Aanvankelijk kwam ik de site alleen tegen in tweets en op blogs maar inmiddels lees ik er ook over in kranten en tijdschriften. Dan moet je het toch op z’n minst even bekijken, vind ik. Ik keek zonder een webcam aan te sluiten; ik klikte alleen dertig keer op de ‘next-knop’. Toen ik geconfronteerd werd met een gast die fluit zat te spelen haakte ik weer af. Het is niet mijn kopje thee.

Als je geen idee hebt wat Chatroulette is: Sander Duivestein legt het uit op Marketingfacts. Wat me wel fascineert is het concept. Duizenden bedrijven investeren bakken met geld in het bedenken van dit soort toepassingen maar op de een of andere manier lijken het altijd pubers te zijn die virale concepten als dit tevoorschijn toveren. De bedenker van Chatroulette is zeventien. Het verkeer naar de site is explosief gegroeid. Dat is inderdaad….gigantisch.

Ondertussen zijn er ook vele verzamelvideo’s te vinden op YouTube c.s. Daar kon je op wachten. Sommige daarvan zijn best grappig maar na deze korte verkenning is mijn oordeel desondanks: dit is niet mijn kopje thee. Jouw kopje thee wel?

Gerelateerd:
Gelezen: Viral Loop
All Your Base Are Belong To Us en andere hilarische internetfenomenen.
Internet People
Internethumor
Ken je internetsektes

@

6 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    Drink je eigenlijk wel eens thee?

  2. Jazeker, afgelopen vrijdag nog. Genieten geblazen joh.

  3. Luud schreef:

    Ok, ook even gekeken en het is eigenlijk gewoon eng! En erg veel kereltjes natuurlijk, net als ik 🙂

    Moet geen hobby gaan worden.

  4. @Luud: beter van niet nee 🙂

  5. Juut schreef:

    Toch ook ff nieuwsgierig, maar te veel trieste fluitspelers! Binnen een paar minuten drie stuks tegengekomen… Zie er de lol niet van in, wegwezen daar dus! 😉

    XXX

  6. Dat was dus geen toeval begrijp ik. Thanks Juut. We kunnen het maar weten, nietwaar?

Reageer