clear

zoeken

search

Heerlijke nieuwe wereld: de iPhone 3G S

15 januari 2010

Als het gaat om mobiele telefoons zou ik mezelf beschrijven als een lid van ‘de late meerderheid‘. Pas in 2004 kocht ik mijn eerste toestel. Mensen kijken er altijd een beetje van op als ik dat vertel maar het laat zich eenvoudig verklaren: ik heb het niet zo op telefoneren als communicatievorm. Omdat ik het mobieltje tot 6 jaar geleden voornamelijk associeerde met de telefoonfunctie zat ik dus bepaald niet te springen om zo’n apparaatje in mijn broekzak. Dat veranderde toen ik de geneugten van SMS ontdekte. Die communicatievorm beviel me uitstekend. Dat, in combinatie met de ingebouwde fotocamera’s, maakte dat ik veel plezier had van mijn Nokia’s (de 6230 en de N70).

Vervolgens kreeg ik mobiel internet in het vizier. Ik moest en zou een telefoon hebben waarmee ik zou kunnen surfen en mijn mail mee zou kunnen checken. Het werd ‘De Kaizer’, een toestel van HTC waar ik buitengewoon veel plezier aan heb beleefd. Ik heb er menig tevreden blogpost aan gewijd.

Vandaag is mijn mobiele beleving naar een nog hoger niveau getild: ik heb een iPhone bemachtigd. Een zwarte 3G S, om precies te zijn.

Ik weet niet wat me overkomt. Mijn mond staat al sinds twee uur vanmiddag in standje verbazing. Ik had weliswaar al eens een glimp van de mogelijkheden opgevangen maar er echt mee gespeeld had ik nog niet. Vanmiddag heb ik me helemaal overgegeven aan de de retestrakke navigatie en presentatie van het toestel. Die vind ik ronduit indrukwekkend. De arme Keizer werd meteen gedegradeerd tot verbannen prins. Via Twitter kreeg ik meteen een flinke rij tips over interessante applicaties, die via de appstore gedownload konden worden. Aan betaalde apps heb ik me nog niet gewaagd (ik heb alleen een mp3 gedownload, voor een euro, om de werking van de creditcard te controleren) omdat ik mijn handen voorlopig wel vol zal hebben aan toepassingen als Wikitude, Shazam, Gorillacam, Stanza, Twitterific en meer van dat fraais.

Ik vermoed dat ik hier voorlopig niet over uitgeschreven zal raken. Er zijn nog hele planeten te verkennen. Jarenlang liet ik het gros van de berichtgeving over Apple en de Iphone aan me voorbijgaan. Ook dat zal nu veranderen.

Ik ben klaar voor 2010, klaar voor een heerlijke nieuwe wereld.

@

22 Reacties

  1. Suset Wouters schreef:

    Hee Edwin, ik heb ook een I-phone 3GS… Inderdaad heerlijk! Even een tip: Je kunt de App "ping" erop zetten (gratis, of bijna gratis) als je vrienden hebt met een I-phone dan kun je onderling gratis "pingen" (dat is het zelfde als smsen…

    Groetjes van Suset

  2. schrijverdezes schreef:

    Ik was 's bij een lezing van Eppo vNtS, waar hij (ongeveer) dit zei: de mobiele telefoon met al zijn mogelijkheden is een echt mannending; zoals mannen in de kroeg vroeger over auto's praatten, hebben ze het nu over hun telefoon en wat daarmee kan.

    Er zullen vast uitzonderingen zijn (maar ik hoor daar niet bij.)
    Hoe dan ook: veel plezier ermee!
    (Ik had denk ik zelfs eerder een mobiele telefoon dan jij, maar ik gebruik wél nog steeds die eerste…)

  3. Annie Maessen schreef:

    Ik ben van een oude Nokia ( je weet wel die nog op kolen wordt gestookt) naar het pareltje van de telefoons gegaan. Voor mij ook een hele ontdekking. Iedere dag weer. Hij vervangt zelfs mijn laptop.Na de ontdekkingen van web 2.0 nu toe aan een nieuwe uitdaging.heb er geen spijt van.
    Helaas moet ik als 50 jarige er wel de leesbril bij opzetten. @schrijversdezes: ik ben een vrouw.

  4. WoW!ter schreef:

    nog meer omnipresent op het Web? Veel plezier er mee.

  5. FMG Library schreef:

    Hij is gaaf hè!
    Een leuke bibliotheek app is die van duke university. (check dan vooral de images optie, daarin zit het beeldmateriaal van de bieb, compleet met info over copyrights etc.) Verder heeft worldcat er ook een maar lekker werken lukt me daar (nog?) niet helemaal mee

  6. @Suset: hee wat leuk je hier eens te lezen! Bedankt voor je tip ook, daar had ik vanzelfsprekend nog niet van gehoord.

    @Schrijver: het is denk ik wel waar dat mannen extra gevoelig zijn voor electronica en gadgets maar die iphones vliegen echt overal de deur uit en volgens mij zitten tussen de kopers behoorlijk wat vrouwen. Dat heeft ook veel te maken met de gebruiksvriendelijkheid en het 'zachte uiterlijk' van het toestel. Maar in de statistieken heb ik me nog niet verdiept, dus ik houd een slag om de arm…

    @Annie: leuk om te lezen als aanvulling op het bovenstaande!

    @Wouter: Dan. Misschien juist minder door al die spielereimogelijkheden 🙂 Maar zonder gekkigheid: het wordt nu wel een stuk makkelijker om mobiel ook te publiceren. Op de htc was dat toch altijd een beetje priegelen. De tijd zal het leren!

  7. @FMG: Zeker! Ook jij bedankt voor de tips. Die krijg ik opvallend veel vandaag. Wonderschoon!

    @Wouter: Dan= dank. Sorry voor de typo…

  8. Hihi, toevallig kreeg ik vandaag een tip over shazam dus gelijk mr over geschreven :-), zie: //jebibliotheek.blogspot.com/2010/01/muziek-geheimen-voorbij-met-shazam.html

  9. @Wilma: floeperd! Je hebt gewoon ook een blog bij jebibliotheek. Toegevoegd aan Netvibes!

    Volgens mij ga ik van dat Shazam nog wel plezier hebben. Vaak discussies over plaatjes die we horen. Het grote testen kan gaan beginnen 🙂

  10. Lol, tja het moest er eens van komen 🙂 Ben benieuwd naar je ervaringen. Mr dat lees ik vast wel op je blog hier!

  11. wereldvansofie schreef:

    Leuk he zo'n nieuw speeltje. 🙂
    Mijn mobieltje is een zachte dood gestorven en hoewel dat wel even lekker rustig is wens ik mezelf eigenlijk ook wel zo'n iPhone.
    Wellicht een verjaardagstip.

  12. @Wilma: dat komt goed!

    @Cis: je vriendin leest dit blog vast niet maar misschien kan je het wel subtiel hinten thuis?

  13. Annie Maessen schreef:

    "de gebruiksvriendelijkheid en het 'zachte uiterlijk' puhhh. Vooral dat laatste.

  14. FMG Library schreef:

    @schrijverdezes ik ken meer vrouwen dan mannen met een iPhone; geen grote steekproef maartoch 😉
    als je dan toch in cliche's wilt vervallen: wat deze dingetjes echt goed kunnen is meer manieren bieden om met andere mensen te communiceren; en daar houden vrouwen wel van. Dat zie je ook goed sinds de opkomst van de sociale media, sindsdien is het percentage vrouwen op internet flink gestegen

    Janneke

  15. Justin schreef:

    Ouwe rups! IPhone brigade staat voor je gereed!

  16. schrijverdezes schreef:

    Dames & heren, ik zei niet dat vrouwen die dingen niet kópen, maar ik zei dat Eppo vNtS vertelde dat mannen er in het café over práten, net als vroeger over auto's (die toch ook heel vaak door vrouwen gekocht worden). Klopt het zo wel, of nog steeds niet? (Ik moet bekennen dat ik zelden in cafés kom.)

  17. Jouke schreef:

    Gefeliciteerd man.
    Voor mij is met mijn HTC-Hero ook een hele nieuwe wereld open gegaan een maandje terug.
    Bellen en gebeld worden doe ik niet aan met dat ding (enige uitzondering is Verkering, maar verder heeft lekker niemand mijn nummer :-)), maar al die andere dingen wel en vind ik fantastisch!
    Enjoy!!

  18. Boekendingen schreef:

    Welkom in de wonderful world of Apple. Als je nu de PC ook nog eens gaat vervangen voor een iMac gaat er nog een veel mooiere wereld voor je open.
    PS
    Alleen al het doosje, waarin de iPhone wordt geleverd, is een voorbeeld van het extra genot dat het kopen/gebruiken van Apple-spullen oplevert.

  19. @Justin: spitzenklasse!

    @Schrijver: lang niet alle mannnen hebben het er vaak over. Praten over vrouwen wint nog wel denk ik. Maar er is een behoorlijk grote groep die er van gecharmeerd is, dat is zeker waar.

    @Jouke: Dank! De hero heb ik nog niet vast gehad, maar daar zat ik ook al naar te loeren, als opvolger van de tytn. Had heel weinig klachten over HTC in ieder geval!

    @Boekendingen: ik hoor van meer Apple-liefhebbers dat dit mogelijk een eerste stap is. Ik moet toegeven dat ik in de store opnieuw mijn ogen heb uitgekeken bij al dat moois. Maar toch ook: het aanmelden bij T-Mobile verliep erg moeizaam omdat dit alleen kan via Internet Explorer…en in dat opzicht is Apple toch maar weinig flexibel.
    Maar prachtig is het allemaal. Dat doosje vond ik ook erg fraai inderdaad 🙂

  20. Daan schreef:

    Ik zeg: je volgende computer is een Appeltje!

  21. Daan schreef:

    Btw, een website die alleen te bekijken is via IE, dan ligt het probleem toch echt aan die website en niet aan Apple. Tjee, dat is toch echt old skool.

  22. @Daan: ik kan niks beloven wat dat betreft hoor, maar wie weet.

    Het ligt inderdaad aan die website. Unreal…

Reageer