clear

zoeken

search

Doorzettingsvermogen: World of Warcraft

06 december 2009

Hoewel ik het zelf nog nooit gespeeld heb blijft de cultus rondom de game World of Warcraft me fascineren. WoW is een spel dat je eigenlijk niet uit kunt spelen maar het is wel mogelijk om alle achievements te halen. Daar is een speler uit Taiwan nu in geslaagd. Ik citeer van Gamer.nl:

De Taiwanese gamer heeft in totaal 5.906 quests tot een goed einde gebracht, wat neerkomt op 14,62 missies per dag. Verder bezit Little Grey 109 mounts en 97 huisdieren, heeft hij 1.911 keer gebruik gemaakt van een flight path en is hij 8.543 keer doodgegaan.

Hoewel Little Grey vaak is doodgegaan, hebben zijn tegenstanders het nog slechter getroffen. Zo doodde hij in totaal 496.539 vijanden, waarvan 390.895 beesten en monsters. Hierbij bracht de Taiwanees in totaal 7.255.538.878 schadepunten toe aan zijn vijanden. Om zichzelf en anderen in leven te houden deelde hij 1.377.435.762 punten uit om de gezondheid van personages te herstellen.

Erg sociaal lijkt de speler echter niet te zijn. Tijdens de complete spelervaring zwaaide de speler slechts één keer naar een andere speler. Daarnaast werd er slechts elf keer geknuffeld en één keer het woord  “lol” ingetikt.

Een overzicht van de achievements vind je hier. Daar zitten een paar hele vreemde tussen.

De meest gehoorde reactie op het bovenstaande is “Sjeez, die vent heeft echt geen leven”. Zo kun je het ook bekijken inderdaad, maar je kunt ook stellen dat deze gast veel doorzettingsvermogen heeft en daarom respect verdient. Dit is van een heel ander kaliber dan het redden van een prinsesje. Dat prinsesje is overigens wel in beeld nu. Ik heb vorige week een paar keer goed doorgepakt en moet nu alleen het laatste kasteel nog. Kan ik misschien vandaag wel even afronden. Frustratie is de motivatie!

Gerelateerd:
Extreem Gamen
WoW! Over complexe interfaces gesproken
Cyberkoelies: moderne slavenarbeid in een virtuele wereld
Game on! Veranderend publiek deel 1
Gameverslaving, een verhaal uit de praktijk

@

Plaatje: een bibliotheek in WoW.

Reageer