clear

zoeken

search

De geschiedenis van internet in een notendop

23 november 2009

Even terug in de tijd. Even genieten. Ik ging ontdekken in het jaar dat HoTMaiL online ging. Het lijkt wel een eeuw geleden…

@

8 Reacties

  1. WoW!ter schreef:

    Het was ook in de vorige eeuw begonnen 😉

  2. Goed punt ^^ Maar het lijkt wel of technologietijd sneller gaat dan gewone. Bizar wat er in een decennium de revu passeert toch?

  3. Peter de Haas schreef:

    Edwin,

    Leuk overzicht. Weet ik gelijk weer hoeveel jaar ik al web email gebruik .. Heb toevallig vandaag in een presentatie nog genoemd dat HotMail in 1997 is overgenomen door Microsoft en op het moment van overname waren er 8 Miljoen gebruikers ..
    Inmiddels meer dan 350 Miljoen en al bijna 8 miljoen alleen in Nederland. Een succesvolle dienst dus 🙂

  4. veerlet schreef:

    Leuk, intss zelfs al in de categorie jeugdsentiment 😉
    waar is de tijd dat netscape navigator en eudora light ons leven 'pimpten'. Er werden menige uurtjes in de "rekenklassen" van de KU Leuven doorgebracht (yep, late night openingsuren, toen al !)…

  5. Die opstart heb ik toen niet meegemaakt, maar een leuke manier om een retrospectief te doen tussen toen en nu. Waar hotmail ooit de toon aangaf doet nu Gmail dat. Je zou dus wel het één en het ander kunnen concluderen uit de populariteit en de innovatie frequentie van die diensten.

  6. @Peter: geweldig mooie cijfers inderdaad. In het boel Viral Loop (review in volgende DigBib) wordt die geschiedenis ook mooi verteld. Fascinerende beginjaren!

    @Veerle: wat is dan precies een rekenklas? Klinkt wel grappig eigenlijk.

    @Benoit. Nu vraag ik me opeens af hoe groot Gmail inmiddels is, t.o.v. Hotmail. Ik vermoed dat ze nog niet groter zijn maar veel schelen zal het vast niet meer. Ik zal daar binnenkort eens induiken!

  7. Peter de Haas schreef:

    @Benoit / Edwin

    Mijn oud collega Arnout Heme heeft begin dit jaar nog een bogost gewijdt aan de groe van Gmail n vergeijk tot Windows Live Hotmail : //livelog.spaces.live.com/blog/cns!F22E9E9D8F70E526!1889.entry

    Ook de meest recente comscore cijfers tonen aan dat Hotmai in NL ongeveer 4x zoveel gebruikers heeft als Gmail en de groei van Hotmai ook groter.

    Daarnaast is Gmail de enige email dienst van Google daar waar Micrsoft meerdere oplossingen voor email kent.

    Bijvoorbeeld in educatie heeft Google iets van 6 mijoen gebruikers en Microsoft 30 miljoen waarvan meer dan 10 miljoen op Outlook Live (een gratis email dienst op basis van Exchange 2010)

    @ Edwin, ben benieuwd naar nieuwe informatie die je daarover vindt

  8. @Peter: nou, je hebt me de belangrijkste wind wel uit de zeilen genomen met je verwijzing 🙂 Hartelijk dank daarvoor. Interessante cijfers!

Reageer