clear

zoeken

search

Betalen met je mobieltje: Hyves en MyOrder

27 november 2009

Over een maandje of vier mag ik weer een nieuw toestel bij mijn telefoonabonnement uitzoeken. Ik kijk daar naar uit, niet omdat ik ontevreden ben over de Keizer -die functioneert nog prima- maar omdat ik zin heb in een telefoon met Android. Misschien heb ik zelfs wel zin in een iPhone.

Nu ik lees dat Hyves in een samenwerkingsverband met de Rabobank een betaalfunctie binnen het netwerk wil introduceren word ik helemaal enthousiast. Voor die functie zal gebruik gemaakt worden van MyOrder, een toepasing die alleen op genoemde toestellen gebruikt kan worden.

Het gaat allemaal zo snel dat je nergens meer van opkijkt, maar dit vind ik toch wel revolutionair hoor. Hyves bestaat nog maar sinds 2004 (ik schreef er volgens mij voor het eerst over in mei 2006) en is als website voor mobieltjes pas dit jaar volwassen geworden. Aan de technologie voor betalen met je mobieltje wordt ook al langer gewerkt en er komen steeds meer toepassingen bij, maar om nu te spreken van een ingeburgerd verschijnsel? Mwoah…

We zijn hier getuige van versmeltende technologieën, van toepassingen die naar een hoger niveau worden getild. Ik geef mijn hijgerigheid even alle ruimte in dezen: kom maar op met al dat moois!

@

4 Reacties

  1. Remco schreef:

    Android… ga je toch nog aan de Linux, sort of…

    Heb zojuist MyOrder geïnstalleerd op mijn Omnia, werkt goed, twee euro in de knip maar vooralsnog kan je er niet veel mee hier, Sev staat er niet tussen iig.

    Ook mooi:
    Nokia n900

  2. @Van Es: uiteindelijk gaan we allemaal een keer overstag, nietwaar? 🙂

    Het zal wel een tijdje duren voordat het grote publiek het echt oppikt en dat is dan zo'n kip-ei gebeuren met de middenstand….Maar als partijen als Hyves ook instappen komt er wel een stroomversnelling denk ik. Werkt het voor de rest wel goed, voor zover jij al kunt beoordelen?

    Die Nokia is zeker fraai. Ik ga me pas echt orienteren als het zover is. Wie weet wat er in de tussentijd nog allemaal gebeurt ^^

  3. essen2punt0 schreef:

    Niet alleen hyves, maar er is zelfs al een applicatie voor je Iphone waarmee je gewoonweg al je rekeningen kunt checken.
    Of toegang tot je ideal.

    De Iphone is geen slechte keus, kan ik je melden 😉

  4. @essen: misschien moet ik er maar even om dobbelen tegen die tijd 🙂

Reageer