clear

zoeken

search

Universiteit van Californië digitaliseert Grateful Dead collectie

07 oktober 2009

Als het gaat om de muziek van Grateful Dead is het eigenlijk vrij simpel: je bent een Deadhead of je bent het niet. Ik ben het niet. Ik heb het een paar keer geprobeerd maar het pakkende van de sound ontgaat me volledig. Daar doe je niks aan.

Desondanks vind ik het interessant om te lezen dat de Universiteit van Californië (Santa Cruz) 615.000 dollar heeft gekregen uit de National Leadership Grants om de Grateful Dead collectie van de universiteitsbibliotheek te digitaliseren. Zo’n collectie is, net als de manuscripten van Tupac, een publiekstrekker van formaat. Op zeker. Miljoenen mensen zijn namelijk wel Deadheads.

Dat ik de muziek van the Dead maar zo zo vind betekent overigens niet dat ik niet geïnteresseerd ben in de geschiedenis van Jerry Garcia en kornuiten.Garcia’s ex-vrouw speelt namelijk ook een rol in een van mijn favoriete boeken: The Electric Kool-Aid Acid Test van Tom Wolfe. Ik wacht nog steeds op van Sant’s verfilming van dat boek. Het ziet er echter naar uit dat die verfilming nog wel even op zich zal laten wachten.

Spijtig.

@

9 Reacties

  1. Jouke schreef:

    Je muzikale smaak valt mij nu toch wat tegen. Maar misschien ben je gewoon te jong om TGD te waarderen? Kan ook tuurlijk.

  2. Tsja Jouke, dat heb ik al meer gehoord. Ik draai mijn hand niet om voor psychedelica of een goede jaren '60 sound maar de Dead gaat voor mijn smaak iets te veel richting countryrock. In die hoek zijn er maar een paar die ik echt kan waarderen.

  3. Jouke schreef:

    Ben ik wel even benieuwd welke countryrock?
    Zal Pure Prairie League niet zijn neem ik aan :-).

  4. @Jouke, ik kom niet veel verder dan Cash en Parton, maar die tellen misschien niet eens. Misschien meer Americana o.i.d.? Sixteen Horsepower is ook weer andere koek.

    Een van de eerste lp's ooit was van Jim Reeves, in de tijd van mijn eerste pick-up. Misschien is het daar wel misgegaan. Die moest ik iets te lang draaien 🙂

  5. Jouke schreef:

    Die namen kende ik dus niet (vandaar ook mijn vraag) en ga ik eens lekker opzoeken.
    Dank!

  6. Lol, dat verrast me dan weer. Ik dacht dat ik nu even door de countrymangel gehaald zou worden 🙂

    Plezier!

  7. Maar Parton, Dolly ken je toch wel? En Cash,Johnny?

  8. Anoniem schreef:

    Mwah, ik denk niet dat liefde voor de Dead leeftijdsgebonden is hoor. Of beter: ik hoop het niet. Anders ben ik wel erg oud voor mijn leeftijd. 😉

  9. @Ano: misschien ben je wel het levende bewijs dat dat niet zo is dan 🙂

    Maar leeftijd heeft niets van doen met je voorkeur voor bepaalde muzieksoorten, dat ben ik helemaal met je eens.

Reageer