clear

zoeken

search

Over de Nacht van de Nacht en de hamburgerdichtheid van de VS

19 oktober 2009

Via eKudos werd ik geattendeerd op het confronterende kaartje van Stephen Von Worley op Weather Sealed.

Von Worley heeft alle vestigingen van McDonald’s in de VS in kaart gebracht en constateert dat je in Dakota moet zijn voor de ‘McFarthest Spot’, de plek die het verst is verwijderd van een McDonald’s.

Dit zal mensen die Fast Food Nation hebben gelezen niet verbazen. Die hamburgerketen is, triest genoeg, overal.

Het kaartje doet me overigens ook denken aan het nieuwsbericht dat Oostkapelle de donkerste nachten van Zeeland heeft. Dat is iets waar we best eens stil bij mogen staan. A.s. zaterdag kan dat, tijdens de Nacht van de Nacht:

“Met de Nacht van de Nacht vragen Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties aandacht voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting.
De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot vijf procent lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland. Lichtvervuiling ontneemt bijna de helft van de Nederlanders het zicht op de sterrenhemel en nachtdieren raken in de war van de lichte nachten. Nederland is inmiddels één van de meest verlichte landen ter wereld.”

Zullen we dan maar een zwart tomatensoepje en schorseneren met duistere saus gaan eten zaterdag? (PDF)

@

5 Reacties

  1. BirdBlok schreef:

    Gaan zaterdag ook eens het nachtleven in…… Das lang geleden trouwens! Na het donkere diner bij Bommel gaan we de wandeling maken en kijken hoe duister Middelburg is.
    M

  2. @Bird: heeft Bommel ook een donker Diner ja? Doet heel de stad dan ofzo?

    Duuster is goed hoe dan ook 🙂 Enjoy!

    @Willem: van dat kaartje krijg ik een heel droevig gevoel op de een of andere manier. Confronterend denk ik.

  3. Julia schreef:

    Op //www.nachtvandenachtmiddelburg.nl kun je zien wat er hier precies te doen is en wie er allemaal meedoen, er is vanalles.

  4. @Julia: dank je wel, dat is een nuttig linkje!

Reageer