clear

zoeken

search

Kinderen op Hyves: handreikingen voor ouders

04 oktober 2009

Margreet van den Berg schrijft in Hyves: heerlijke honing maar kijk uit voor bijensteken!: “Onlangs heeft Mijn Kind Online een rapport uitgebracht over het gebruik van Hyves door kinderen en jongeren (8-18 jaar): Krabbels en Respect plz?: Hyves en Kinderen.”

Naast het rapport  hebben Stichting Mijn Kind Online en Digivaardig & Digibewust twee brochures over Hyves uitgebracht: een voor ouders met kinderen tot 12 jaar (‘Mijn kind op Hyves’) en een voor ouders met pubers (‘Mijn puber op Hyves’). In de brochures staan tips voor ouders en scholen om kinderen op Hyves te begeleiden.

Ik heb de brochures bekeken en denk dat ouders die zich niet zo goed raad weten met de activiteiten van hun kinderen op sites als Hyves hun voordeel kunnen doen met deze informatie: leuk vormgegeven, kort en bondig uitgelegd, helder taalgebruik. 


Downloads: (PDF)

@

8 Reacties

  1. Bram schreef:

    Waar blijven de brochures over 'Mijn kind op Twitter'?

  2. @Bram: die komen dan misschien weer over een jaartje ofzo 🙂

  3. Remco Pijpers schreef:

    Dan kunnen we beter een publicatie voor kinderen maken: 'Mijn Ouders op Twitter'. Voor de Twitter-wezen, met ouders die geen boeken voorlezen omdat ze op hun iPhone druk zijn tweets in te tikken 😉

    //www.twitter.com/remcopijpers
    (directeur st Mijn Kidn Online en verantwoordelijk voor de Hyves-brochures)

  4. @Remco: da's ook helemaal geen slecht idee 🙂

    Leuk dat je de post zo snel hebt gevonden via Twitter.

  5. Leuke brochures inderdaad. Zouden eigenlijk bij alle bibliotheken en loketten mediawijsheid moeten liggen.

    Hoe gaan wij als bibliotheken eigenlijk met deze informatie om?

  6. @Jeroen: ik heb nog niet vernomen van bibliotheken die daar actief mee in de weer zijn. Er wordt gewerkt met filters en wellicht komt het een keer aan bod in sessies met jongeren maar echt beleid?

  7. Remco Pijpers schreef:

    De brochures zijn trouwens gratis op te vragen, hoeveel je er maar wilt. Stuur een mail naar info@digivaardigdigibewust.nl

  8. @Remco: dank voor de tip. Ik zal eens een stapeltje bestellen voor de ZB. Goed idee!

    Edwin

Reageer