clear

zoeken

search

We Choose the Moon: herbeleef de maanlanding, realtime

13 juli 2009


Mashable verwees gisteren naar het fantastische We Choose the Moon. Op deze knappe website in Flash ga je 40 jaar terug in de tijd en zal je over vier dagen getuige zijn van de lancering, de reis en de maanlanding van de Apollo 11.

Het interessante is dat je de gebeurtenis volgt in ‘echte tijd’. De lancering vindt pas plaats over 75 uur. In de tussentijd kun je via een widget op je bureaublad of binnen je favoriete sociale netwerk de teller in gaten houden en krijg je updates via Twitter. (er zijn drie verschillende accounts)

Op de website, een initiatief van het John F. Kennedy Presidential Library and Museum, kun je multimedia bekijken door op de her en der verspreide icoontjes te klikken.

Van dit soort projecten word ik helemaal wild. Dit is niet alleen slim bedacht en mooi gemaakt, dit is gewoon spannend! Je weet hoe het verhaal gaat en toch ben je ontzettend benieuwd hoe het nu verteld zal gaan worden. Dat is geniaal.

Ik heb de widget prominent op het bureaublad gezet, bij wijze van uitzondering, (ik houd mijn bureaublad namelijk graag zo leeg mogelijk) en ik ben een van de Twitteraccounts gaan volgen.

Ik ben er helemaal klaar voor, kortom.

@

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Als je nog een soundtrack zoekt…

    Misschien iets voor je klassiekers-serie?

  2. Henk schreef:

    Applicatie werkt overigens niet lekker op Facebook 🙁

  3. Liek Schoeren schreef:

    Helemaal te mooi. Dit werkt als een trein/raket om geschiedenis als een levend fuilleton te presenteren.
    Ik had ook al zo genoten van de dagelijkse updatevan een eerste wereldoorlog-dagboekschrijver.

  4. @Henk: die past daar perfect inderdaad. Blijft een heerlijke plaat.

    @Liek; ah ja, dat weblog. Ik heb er eigenlijk nooit meer naar gekeken, maar vind het idee nog steeds geweldig. Rondom Orwell is later iets soortgelijks opgezet.
    Het NASA -gebeuren is heel wat complexer en duurder natuurlijk maar pluimen verdienen al dat soort projecten zeker. Ik kan er altijd wel gezond jaloers op worden 🙂

Reageer