clear

zoeken

search

Klassiekers deel 50: onderweg

28 mei 2009

Deel 50 in de serie klassiekers. Misschien had hier een gezonde dosis punk moeten opduiken, of een nummer dat referereert aan het getal 50 maar ik kies deze ochtend toch voor Onderweg, van Abel.

Mensen mopperden altijd over dat typische accent van de zanger. Het nummer werd veel te vaak gedraaid op de radio. Het wordt je meestal niet in dank afgenomen als je het liedje aanvraagt tijdens een lalsessie in de kroeg. Genoeg redenen om er geen klassieker van te maken, zou je denken.

Ik doe het lekker toch. Omdat de melodie zo subtiel en aanstekelijk is. Omdat het nummer altijd in je hoofd blijft hangen. Omdat de wolken lijken te vluchten.

@

8 Reacties

  1. LeWi schreef:

    Sentiment uit mijn studententijd! Ik had ook nog een meisje in mijn studentenhuis die bij de zanger op school had gezeten in Breda. Beetje jankerig liedje maar lekker meezingen!

  2. jankerig zingt altijd lekker mee, op de een of andere manier 🙂

  3. Anoniem schreef:

    Oh bah, jank nummer

  4. @ Ano: hell yeah! 🙂

  5. Pescador schreef:

    Waar hebben je trouwe lezers dit aan verdiend amigo…? Waar ging het mis met je? Op de waddeneilanden teveel frisse lucht gehad? Dit nummer is vreselijk, krijg er jeuk van op de meest intiemste plaatsen. En dat is zeker niet subtiel en aanstekelijk kan ik je verzekeren.

    Pescador

  6. Hahaha ouwe Hengelaar, en dat zegt iemand die ooit nog eens een “Worst of Turco-cd” in mijn collectie naaide. Welk nummer stond daar ook alweer op 1?

    Krakertje Thin L. of Pearl J. komt nog wel een keer ^^

    Biertje nu!

  7. boesje schreef:

    Help ik het geen geluid op mijn pc.

    Misschien maar goed ook als het blijkbaar klink als een jankende steppehaas.

    Maar als ik zo eens verder de reacties lees richting de dobber-man en zie dat je vanmiddag weer gesnipperd hebt, dan verschijnt er bij mij een glimlach. Ik besluit gelijk om vandaag ook maar vroeg te kroegen.

    Zet hem maar koud makker. Ik ben in aantocht.

  8. @boes: het was een waar genoegen 🙂

Reageer