clear

zoeken

search

Europese verkiezingen: hup kapers, hup!

23 april 2009


Nu de Europese verkiezingen weer in beeld komen begin ik het jammer te vinden dat de Nederlandse Piratenpartij nog niet zo groot is als de Zweedse moederpartij in de afgelopen week is geworden. Ik zou op ze gaan stemmen, als ik er de kans voor kreeg.

Je kunt mij zonder te beledigen een politieke nitwit noemen. Ik zweef als de neten, stem impulsief, laat me leiden door de waan van de dag. Het kan dus zomaar gebeuren dat ik stem op splinters en kanslozen. Wat kan mij het schelen?

Ik overdrijf nu nogal maar ik meen het wel als ik zeg dat ik het mooi vind om te zien waar de rechterlijke uitspraak over the Pirate bay toe heeft geleid; het is een veroordeling als perfecte reclame voor de sympathieke standpunten van de Piratpartiet.

Dat er van ondoorgrondelijke ondergrondsheid geen sprake meer is wisten we al, maar toetreding tot het centrum van de macht? Die zag ik niet aankomen eerlijk gezegd.

Hup kapers, hup!

@

7 Reacties

  1. Janette schreef:

    De Piratenpartij vind ik ook bijzonder sympathiek, maar zeg nou eerlijk, dit heet toch eigenlijk gewoon een one-issue-partij?

  2. Ik denk het wel, hoewel ze ook iets zeggen over privacy, dat is toch weer net iets anders dan copyright. Maar naar andere zaken moet je waarschijnlijk niet te veel vragen, bij de vertegenwoordigers.

    Wel lekker overzichtelijk trouwens 🙂

  3. Janette schreef:

    Lekker overzichtelijk en heerlijk sympathiek, maar niet rijp voor het besturen van een land, laat staan een heleboel landen tegelijk. One-issue partijen moeten gewoon verenigingen blijven en het parlement uit.
    P.S. leest Wilders jouw blog ook, ja toch?

  4. Core-TX schreef:

    Hartelijk dank voor de media aandacht!

    mvrg,

    Samir Allioui
    Interim Voorzitter Piraten Partij Nederland.

  5. @ Janette: of zich verenigen dan misschien? Wilders is kind aan huis inderdaad 🙂

    @ Samir: graag gedaan, ik volg de ontwikkelingen met belangstelling.

  6. Van alle politieke partijen waar je wel op kunt stemmen heeft GroenLinks zonder twijfel de meest “filesharing-vriendelijke” standpunten. Zie hoofdstuk 3 van het verkiezingsprogramma!

  7. @ Reinout: Die punten zien er inderdaad goed uit. Bedankt voor de attendering!

    Ik vind het trouwens bijzonder dat je hier zo pro-actief reageert, zonder je partij op te dringen. Mooi dat je je oor hier te luisteren legt.

    Bonuspunt voor GL 🙂

Reageer