clear

zoeken

search

Fabchannel gooit handdoek in de ring

07 maart 2009


Wat een triest bericht op de website van Fabchannel, een van de mooiste initiatieven op muziekgebied die Nederland kende:

Fabchannel stopt.

Na 9 jaar met enorm veel passie en plezier de prachtigste concertregistraties met jullie gedeeld te hebben stoppen wij ermee. Een groot deel van de platenmaatschappijen staat ons nog steeds niet toe hun artiesten op te nemen. Hierdoor kunnen we niet bieden wat we nodig hebben om Fabchannel in leven te houden.

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alle steun door de jaren heen! Het was een geweldige tijd, maar hier houdt het helaas op.

Vrijdag 13 maart trekken wij met pijn in ons hart de stekker uit het online archief. Geniet tot die tijd van je favoriete concerten en, wie weet, tot ooit!

Justin Kniest, CEO

De reden van dit besluit wordt ook toegelicht. Het zijn alweer de domme grote platenmaatschappijen die het verstieren. Ze willen maar niet begrijpen hoe muziekpromotie en -distributie anno 2009 werkt.

Dat ze nog maar veel plezier mogen hebben van hun o zo belangrijke superartiesten in hun dichtgetimmerde muziekfabrieken.

@

5 Reacties

  1. Mischa schreef:

    Jammer jammer jammer. Voor straf ga ik vanavond eens flink downloaden op coda.fm

  2. Rob Coers schreef:

    Erreg jammer! Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de OBA, die immers Fabchannel content in de aquabrowser hebben zitten.
    Zoek op //zoeken.oba.nl naar jimi hendrix en verfijn bij “Alle bronnen” op FC.

    Misschien kan een lezer van de OBA dit toelichten?

  3. @ You Go Mies!

    @Rob: ik vrees dat ze dat dan toch gaan kwijtraken want ik lees nergens dat de archieven wel bewaard blijven. Veel van de opnamen mochten ook maar een bepaalde periode gebruikt worden. Wist helemaal niet dat de OBA daar aan meedeed. Mooi wel!

  4. Hans schreef:

    Zit er niets anders op dan weer in real life naar de bandjes gaan kijken.

  5. Zal dat even tegenvallen: niks geen luie sofa!

Reageer