clear

zoeken

search

WorldCat gaat mobiel

20 januari 2009


Als je vaak roept dat bibliotheken veel te weinig doen met toepassingen en websites die geschikt zijn voor mobiele apparaten moet je er ook melding van maken als er wèl iets mee gedaan wordt.

De eer is aan OCLC. Op WorldCat Blog meldt Alice Sneary dat het bedrijf is gestart met de pilot Worldcat Mobile. Toen ik dat bericht vannacht mijn mailbox binnen zag rollen las ik het maar half en ging onmiddelijk naar de site om de installatie van Boopsie uit te voeren. Ik merkte echter al snel dat ik mijn bibliotheeklocatie in Nederland niet in kon voeren. Enigszins teleurgesteld gaf ik het op.

Vandaag las ik ook de kleine letters op de website: ‘Available only in the United States and Canada’. Ah! Ik had dus alleen wat aandachtiger moeten lezen, om me de tijd en moeite te besparen.

Dat neemt niet weg dat ik het jammer vind dat ik deze dienst niet even kan testen. Aan de andere kant: OCLC is wederom goed bezig. Worldcat gaat dit jaar nog mobiel. Dat geeft ze opnieuw een voorsprong op de concurrenten.

@

Foto

13 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    Nou, daar maak je me weer flink zenuwachtig mee! Dus, als je wilt, graag antwoord op deze vraag: moet ik iets doen om mijn blog in de feeds te houden? En zo ja, wat? (Ooit, alweer een jaar geleden, was jij degene die mij leerde hoe ik een rrs-mogelijkheid op mijn blog moest maken. Ik hoop dat dit nog onder de nazorg valt…)

  2. schrijverdezes schreef:

    Tja, je ziet hoe zenuwachtig ik was: deze reactie hoort natuurlijk bij het verhuisbericht van Feedburner. Sorry!

  3. schrijverdezes schreef:

    Maar ik wil eigenlijk toch wel graag antwoord… Mag dat hier?

  4. @ Schrijver: je oude feed blijft gewoon actief hoor, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je kunt het adres tzt wel aanpassen, maar verplicht is dat nu nog niet.

    Maar nogmaals: het kan wel zo zijn dat het een tijdje lijkt alsof je minder abonnees hebt. Zie ook de reactie van Pierre!

  5. Jouw derde reactie verscheen terwijl ik het scherm al open had staan. Gisteravond en vanochtend was ik even offline. Kan ook wel eens gebeuren he 🙂

  6. schrijverdezes schreef:

    Nou, van het aantal abonnees heb ik toch geen flauw idee, dus dat maakt niks uit… In elk geval bedankt voor de geruststelling! Als ik ooit iets moet veranderen hoop ik op nog een stukje begeleiding.

  7. schrijverdezes schreef:

    O wacht, dat hierboven is geloof ik een soort excuus… Niet nodig hoor!! Ik dacht alleen dat je misschien liever onder de juiste post reageerde. Stel je voor dat ik ook nog ongeduldig werd; ik ben al zo blij dat je bereid bent me te helpen!
    Dat je even offline was is wél bijzonder natuurlijk 😉 En, beviel het?

  8. Heerlijk was het schrijver!

    Jij bent overigens ook goed bezig met online promotie. Als dat ook een gevolg is van de cursus vind ik dat meer dan prachtig!

  9. NL in GL schreef:

    Voor herhaling vatbaar dus?
    Die ‘online promotie’ is in de eerste plaats een gevolg van het feit dat ik werk voor een ‘doelgroep’ die voor een belangrijk deel op grootletterboeken is aangewezen.
    Dat ik nu eens iets van de in de 23dingen aangeleerde technieken kan gebruiken is natuurlijk wél heel leuk en makkelijk.
    Overigens: het lid zijn van Bibliotheek 2.0 bleek ook heel nuttig.

  10. schrijverdezes schreef:

    Ha, nu snap ik waarom jij soms als BB optreedt!

  11. @ Schrijver: dat is inderdaad een kwestie van teveel tegelijk doen online. Soms zit ik nog ingelogd bij google met houopscheiuit…dan verschijnt dat bb in beeld idd 🙂

    Super, dat je de ‘tools’ nu zinvol kunt inzetten. Dat is precies zoals het in de cursus bedoeld werd!

  12. schrijverdezes schreef:

    Voor de een is ‘teveel tegelijk’ wel iets eerder aan de orde dan voor de ander…

  13. Dat geloof ik meteen!

    Ben nu al meer dan twee uur bezig om in een razend tempo mails etc te beantwoorden. Het is ongelooflijk wat er binnenstroomt als je het even te druk hebt gehad met andere dingen…

Reageer