clear

zoeken

search

Verbeterde reactiemogelijkheden Blogger

27 oktober 2008


Blogger Buzz meldt dat het reactieformulier van Blogger vereenvoudigd is. Via Blogger in Draft kun je de reacties nu zo instellen dat deze direct onder een blogpost worden getoond in plaats van in een nieuw venster. Reageerders krijgen extra mogelijkheden om via bestaande accounts te reageren maar kunnen dit ook nog steeds anoniem doen, of met vermelding van naam en website. Desgewenst kan worden aangevinkt dat vervolgreacties naar gmail mogen worden verzonden.

Ik heb het nieuwe formulier geactiveerd en ben benieuwd of jullie het inderdaad als een verbetering ervaren.

@

26 Reacties

  1. Robert schreef:

    Hoera een nieuwe roeptoetermogelijkheid! Het is weer eens wat anders, niet beter, niet slechter volgens mij.

  2. Da’s lekker neutraal 🙂

  3. Julia schreef:

    Beter! Hoe minder schermpjes en tekst die je toch niet wilt lezen hoe beter.

  4. Robert schreef:

    Ik vind dat dat mag op een maandag 🙂

    Bij deze mogelijkheid wordt je naam overigens niet platgeslagen. Als je hier je naam met een hoofdletter schrijft, verschijnt die ook met een hoofdletter in de reacties. In de vorige versie was dat niet. Daarom krijgt hij een plusje. Het minnetje is er echter omdat je nu eerst een drop-down-menuutje hebt in plaats van een veld wat je direct kan benaderen.

    Oftewel, een neutrale score 😉

  5. Henk schreef:

    Direct onder het bericht is een verbetering, dat drop down menu vind ik minder.

  6. Bedankt voor de feedback!

  7. Je merkt dan wel het voordeel als je bent ingelogd bij Google. Dan hoef je het dropdown-menu niet te raadplegen, maar kun je meteen tikken en plaatsen…

  8. 23 Dingen schreef:

    Ik merkte het plotseling ook. Eens kijken of je nu ook gemakkelijker een klikbare URL kunt plaatsen: //www.23dingen.nl of //www.23dingen.nl

  9. 23 Dingen schreef:

    Nee dus… kwamen ze daar maar eens mee op de proppen. Nog een nadeel… ik gebruik die handige Firefox plugin om links te maken in een comment. Maar die doet het nu ook niet meer 🙁 Als professioneel commenter ben je er dus niet erg blij mee als iedereen z’n blog zo instelt.

  10. Ik heb het al enige tijd in een test blog steken, maar ik wachte er liever nog een beetje mee eer ik het ging toevoegen. Met de hoop dat ze er ondertussen de missende volg en opmaak mogelijkheden aan zouden toevoegen, maar dat is nog steeds niet gebeurd :s

    Nu ja, < a href = ' ' > iets < / a > typen is nu ook weer niet zoveel werk, maar alle beetjes helpen.

    @ Henk : Die dropdown vond ik juist een pluspunt, maar dat is dan wellicht omdat ik toch meestal dezelfde optie laat staan en liever mijn scherm wat opgekuist zie zeker 😉

    @ Edwin : Inderdaad, dat dacht ik ook 🙂

    BTW … ik heb zojuist is op voorbeeld gedrukt en zie je wel dat er nog wat aan gesleuteld mag worden.

    @ 23Dingen : Inderdaad, dat mis ik ook.

  11. Ik heb nu pas door dat die extensie het niet meer doet. Dat vind ik een HEEL groot nadeel. Dat a href etc typen vind ik namelijk altijd toch altijd een gedoe….

  12. boesje schreef:

    Zeg meneer Mijnsbergen, heeft dit niet tot gevolg gehad dat ik niet meer op de oude vertrouwde manier kon reaguuren? Dat gemieter met die verplicht in te vullen website. Ik wilde het maar even melden.

  13. Remco schreef:

    @ 23 dingen en/of Ed,

    Wat is dat voor een handige plugin om links te maken? Ik loop ook altijd te klooien met < a href etc… Niet altijd met succes 🙂 Ik ben niet zo'n type wonder.

  14. Henk schreef:

    Had dus ook al ontdekt dat het script nu om zeep is geholpen.

    @Benoit: voor mij is dat drop-down-menu niet zo’n probleem, maar ik heb bezoekers die niet zo digitaal actief zijn, maar wel reageren. Ik weet niet of die er zo blij mee zijn.

  15. Henk schreef:

    (ik heb de instellingen dus weer teruggezet op ‘hele pagina’).

  16. 23 Dingen schreef:

    @ Remco (e.a.), ik maak dagelijks tientallen comments dus die Firefox plugin is een broodnodige tool als je wilt verwijzen.
    Ed heeft er hier over geschreven (klassiek ge-h-reffed 🙂

  17. Remco schreef:

    @ 23 Dingen;

    Dankzij Henk zijn comment heb ik hem al gevonden, en Greasemonkey geïnstalleerd. Daarna het scriptje geïnstalleerd. Het aapje onderin mijn werkbalk geeft aan “Er zijn geen scripts geïnstalleerd”. Bij beheer scripts (rechter muisklik op aapje) staat hij er echter wel. Hoe pas ik hem toe om eens te testen of hij werkt? PS ik gebruik geen MS Windows, maar tot nu toe werken alle firefox extensies ook gewoon onder Ubuntu (firefox 3) bij voorbaat dank,

    van Es

  18. madbello schreef:

    Ups ! Mijn reactie is verdwenen.

  19. @ All: dank, ik weet nu dat het werkt maar weet nu eerlijk gezegd niet waar ik goed aan doe. Vooralsnog laat ik het nog maar even staan en kijk het een week aan.

    @ Boes: ik denk dat het er wel iets mee te maken heeft gehad. Intern conflictje wellicht

    @ Remco: dat is wel vreemd, want volgens mij staat het los van het OS. Misschien dat je nog even de versie van Firefox moet checken. En even andere blogs uitproberen natuurlijk, maar dat had je vast al gedaan. Vond het echt een top-extensie iig….

    @ Mad: maar hij staat er wel. Opgelost inmiddels?

  20. Remco schreef:

    Gevonden! Ik dacht dat ik het bij het aapje moest zoeken, maar er is gewoon een knopje bijgekomen bij het comment veld. Alleen niet hier dus. Soms moet je het even laten rusten en met een fris hoofd de boel nog eens bekijken, dan zie je het in één keer. Ik had zelfs windows al opgestart! Maar goed het werkt dus.

    Ontopic: De “oude” reaguurmogelijkheid is voor reaguurders die van deze plugin gebruik maken dus handiger. En daar hoor ik nu dus ook bij 🙂

    groet vanEs

  21. Daan schreef:

    Handig! Nu alleen nog even de laatste 10 reacties recht op het scherm (zoals bij web-log) en ik ben helemaal tevreden.

  22. @ van Es: Windows opgestart? Kiek maar uut 🙂

    Ik neem het mee in de overwegingen. Reacties zijn me best dierbaar namelijk.

    @ Daan: recht op het scherm? Wat bedoel je nu precies?

  23. Daan schreef:

    @Ed: Ik bedoelde rechts, sorry. Je weet wel, recent commentaar, staan nu alleen de laatste vier.

  24. Ik snap het! Heb bewust gekozen voor iets minder omdat het anders helemaal zo’n lange sidebar wordt. Moet nog steeds eens overstappen naar een driekolommenblog :-/

  25. Daan schreef:

    Ok duidelijk, uitleg aanvaard 🙂 Drie kolommen zou inderdaad fraai zijn, ik vind het bij mijn eigen blog ook wel stoer.

Reageer