clear

zoeken

search

Problemen Atom Feeds in Bloglines

17 oktober 2008


Vandaag attendeerde iemand mij erop dat de Atom Feed van ZB Digitaal ( //zbdigitaal.blogspot.com/atom.xml) al weken lang geen updates meer toont in Bloglines. Toen ik het controleerde zag ik dat het probleem inderdaad al een paar weken oud is en dat Bloglines bij meer blogs kuren vertoont. In Netvibes werkt de feed wel normaal.

Ik zag ook dat //feeds.feedburner.com/blogspot/kkJF wel gewoon werkt. Die kun je misschien beter gebruiken. Ik heb de verwijzing naar de atom feed (het XML-icoon) op ZBD meteen verwijderd. Dat maakt het weer wat overzichtelijker ook.

Learning all the time.

@

7 Reacties

  1. Dat is inderdaad wel één van die minder aangename dingen aan al die verschillende diensten. Namelijk dat als er ergens bij iets een probleem ontstaat je dat niet automatisch gemeld kan krijgen. Het klinkt anders wel als een “gat in de markt”. 🙂

    Leuk dat je het wist te fixen door je rss-feeds te uniformiseren. Jammer dat je in je Blogger instellingen niet kan ingeven dat je FeedBurner link de standaard zou moeten zijn.

  2. Tsja, die atomfeed wordt nog steeds gegenereerd idd en ik zag dat er bij bloglines op die 116 mensen zijn geabonneerd, op die andere 53. Kun je ook niet zomaar uitzetten natuurlijk.

    Je zou toch wel verwachten dat Google feedburner straks integreert in Blogger. Ze hebben het toch niet voor niets gekocht ooit.

  3. Ton schreef:

    Dan is Atom idd wel een nadeel. Daarentegen werkt Atom bij mij uitstekend als 't gaat om feeds van verschillende redactieleden binnen about:blank uit elkaar te houden. Dat is bij FriendFeed van groot belang. RSS 2.0 & 1.0 hebben die functie niet ingebouwd.

  4. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het ene formaat ook daadwerkelijk voordelen heeft boven het andere.

    Weer wat geleerd. Thxs

  5. Blijkbaar ligt het probleem dus volledig bij Bloglines.

  6. Dat is een verrassende wending. Thanks!

  7. Graag gedaan, altijd handig om zulke informatie even door te spelen als ik ze dan toch tegenkom. Ondertussen zijn ze blijkbaar dan toch met een fix over de brug gekomen.

Reageer