clear

zoeken

search

Een stadspark voor Middelburg? Graag!

23 oktober 2008


Voor de buitenstaander is het nog niet zo eenvoudig om inzicht te krijgen in de Middelburgse besluitvorming rondom de bouw van een nieuw theater, de herinrichting van de binnenstad en de inrichting van Woonpark Mortiere. De beruchte put is nog steeds een beruchte put en wat er nu precies gaat gebeuren met de oude locatie van Miniatuur Walcheren is ook nog niet bekend.

De SP kwam deze zomer met een mooi plan voor die locatie, hier net om de hoek: een prachtig stadspark. Die plannen werden niet goedgekeurd omdat op die plek ook een nieuw theater moet verrijzen. Vereniging Stadspark Molenwater wil echter meer en pleit voor een park met allure.

Ik ben voor. Ik ben te lui om me goed te verdiepen in alle openbare stukken en zie daardoor ongetwijfeld van alles over het hoofd maar de binnenstad is me dierbaar. Wat ze verder allemaal doen in de Mortiere vind ik minder interessant.

Er komt steeds meer support voor de Vereniging, lees ik vandaag in de PZC. Dat is fijn om te lezen. Ik hoop maar dat ze erin zullen slagen de politiek te beïnvloeden.

@

7 Reacties

  1. BirdBlok schreef:

    Loop de laatste week veel door “ons” Middelburg. Zo ook langs het Molenwater en omstreken. Bijna ieder huis heeft een poster op de ramen, waarmee jij je post opent. En nu ik weet dat jij voor ben, ben ik het ook 😉
    X
    M

  2. Haha Marieng,

    Denk aan de dag dat je daar ooit ligt de dromen met je lief, in het zonnetje,

    Geen meiveld dat er aan tippen kan 🙂

    xxx

  3. boesje schreef:

    Heeft iedere zichzelf respecterende stad, waar de Four Freedoms Award wordt uitgereikt, een prachtig park binnen de stadsgrenzen nodig? New York heeft Central Park en Middelburg straks het Molenwater-Park, wie zal het zeggen. Ik vind het allemaal prima, zolang de SP straks maar niet met het plan komt om net als in the Big Apple wolkenkrabbers te gaan bouwen. Laat onze Lange Jan voor mij maar the Empire Statebuilding van Middelburg blijven.

  4. Als tegenhanger voor Starbucks zou ik nog wel willen pleiten voor een 24uurs-vestiging van de FEBO 🙂

  5. Anoniem schreef:

    Edwin,

    Dank voor je aandacht hiervoor…
    SP houdt vast aan haar plan: theater elders; theater elders (Mortiere of de Punt). Politiek stond de wethouder inderdaad sterker (ik heb daar nog – privé – ingesproken tegen zijn plannen) met zijn vis, noch kuit (beide op dezelfde lokatie).
    Omdat niet het plan theater is goedgekeurd, maar sec het idee dat daar in het Molenwater-gebied een theater in park-achtige omgeving gebouwd mag gaan worden. Let wel : akkoord met blanko check door gemeenteraad, mei dit jaar.
    Er kan gesteld worden dat de en-en versie toch niet haalbaar zal zijn (omgevingsoverlast door hoeveelheid autos die aangetrokken zullen worden in dat gedeelte van binnenstad, bodemverontreiniging ter plaatse, grootte theater past toch niet op geboden gebied, etc.), waardoor dit mogelijk toch herzien gaat worden.
    Zij die dat willen (de Vereniging), houden daarom hoop op herzien/voortschrijdend inzicht.

  6. boesje schreef:

    Doe voor mij op deze vrijdag dan maar een “Friday’s”. Heerlijke burgertjes hebben ze daar weet ik mij nog te herinneren. Daar kan de MAC en de FEBO wat mij betreft niet tegen op.

  7. @ Anoniem:

    jij/u weer bedankt voor de reactie en de aanvullingen. Verhelderend.

    Ik ben benieuwd hoe het zal aflopen allemaal!

    @ Boes: De Friday’s ken ik volgens mij niet. Moet ik nog eens checken in de randstad dan…

Reageer