clear

zoeken

search

Sociabel: een netwerk voor Babyboomers

20 september 2008


Sociabel.nl is een sociaal netwerk dat speciaal is opgezet voor Babyboomers omdat die ontevreden zouden zijn met bestaande netwerken.

Nu geloof ik best dat boomers andere behoeften hebben dan de vele leden van Hyves of Facebook (met een onlangs sterk verbeterde interface!) maar of Sociabel daardoor ook een succes zal worden moet ik eerst nog zien. Er zijn nu 1687 leden en dat zijn niet allemaal babyboomers. In de blogosphere is er ook al redelijk veel over geschreven.

De website ziet er overzichtelijk en fraai uit, vind ik, maar ik ervaar ‘m niet direct als laagdrempeliger dan Hyves. De interface is minder druk, dat wel, maar als je het registratieproces doorloopt zie je dat velden als adres, geslacht en postcode verplicht zijn en dat er nog steeds bevestigd moet worden via e-mail of een registratiecode. Dat proces is misschien nog wel complexer dan op andere netwerken. Ik hield het zelf op dat punt voor gezien in ieder geval.

Boomers en senioren zijn interessante doelgroepen maar ik vraag me wel eens af voor hoeveel nichemarkten er nog plaats is. Voor die van de Gereformeerde gezindte nog wel, vermoedelijk.

@

2 Reacties

  1. essen2punt0 schreef:

    Ik las er ook in de regionale krant een heel stuk over.
    Ik ben benieuwd of het gaat aanslaan.

    Ik zal mijn senioren (lees:ouders ;)) er eens op wijzen 😉

  2. Zijn die een beetje actief op dat front? Als ze het interessant vinden moet je het zeker nog even laten weten. Ben er wel benieuwd naar!

Reageer