clear

zoeken

search

Binnenkort in de winkel: de Google-telefoon

24 september 2008

NRC meldt:

Telefoniebedrijf T-Mobile heeft de eerste telefoon getoond die gebruik maakt van het besturingssysteem van internetbedrijf Google, genaamd ‘Android’.

De telefoon, van de Taiwanese fabrikant HTC, luistert naar de naam T-Mobile G1 en kost 179 dollar bij afsluiting van een tweejarig contract.

De telefoon zal vanaf 22 oktober te koop zijn in de Verenigde Staten. In november zal hij ook verkrijgbaar zijn in Groot-Brittannië. Andere Europese landen volgen in het eerste kwartaal van 2009. De telefoon moet gaan concurreren met andere zogenoemde smartphones, zoals de iPhone van Apple.

Ik ben benieuwd of Google ook op dit terrein zal zegevieren en of dit toestel inderdaad een serieuze concurrent zal worden van de iPhone.

@

5 Reacties

  1. Arda schreef:

    ‘De telefoon, van de Taiwanese fabrikant HTC, luistert naar de naam T-Mobile G1’
    Da’s pas écht vernieuwend, eindelijk een telefoon die naar zijn naam luistert. Daar zullen m’n kinderen veel plezier van hebben: hoeven ze niet eerst met een andere telefoon te bellen om te kijken waar hij ligt.
    Groet, Arda

  2. Remco schreef:

    Zar er al op te wachten. Tegen de tijd dat ie in NL uitkomt mag ik weer een nieuwe, dus dan is het beybey Windows op de telefoon. Hoewel, echt een mooi toestel is het niet. Nog maar eens afwachten dus.

  3. @ Arda: het is een bijzonder apparaat en dat is het 🙂

    @ Remco: wachten is altijd moeilijk maar doorgaans wel verstandiger. En wij zijn heel verstandig he?

  4. Tom schreef:

    Ik ben dus niet verstandig;) Officieel al jaren niet;) Maaare Android gaat het helemaal worden. Open platform!

  5. Ik ben erg benieuwd Tom. De potentie is er in ieder geval wel!

Reageer