clear

zoeken

search

SOPAC 2.0 binnenkort vrij beschikbaar

16 augustus 2008


John Blyberg meldt dat de Amerikaanse Darien Library op 1 september a.s. versie 2.0 van de SOPAC zal lanceren en dat deze flexibele catalogussoftware niet veel later beschikbaar zal worden gesteld voor derden, onder een GNU-licentie.

Ik overzie niet meteen welke mogelijkheden deze sociale catalogus allemaal biedt maar daar komt per 1 september ongetwijfeld verandering in. Ik begrijp wel dat deze catalogus relatief eenvoudig aan bestaande zoeksystemen en websites gekoppeld kan worden. Dat biedt mogelijk perspectieven voor de Bètabibliotheek. Tegen de tijd dat het systeem beschikbaar komt zou ik daar graag eens van gedachten over wisselen met een programmeur.

Ik ga de ontwikkelingen in de gaten houden hoe dan ook.

Meer lezen:

AADL.org goes social
&
De sociale bibliotheekcatalogus

@

7 Reacties

  1. Leuke zet van de Darien Library. Hopelijk zullen de vele verschillende systemen beter met mekaar kunnen gaan communiceren, als dit een trend zou gaan worden. Een open bib, met een open catalogus 🙂

  2. Remco schreef:

    Heeee, Tux en zijn neefjes.

    komt goed 🙂

  3. Ha! Je gelooft het nooit maar ik heb afgelopen donderdag voor het eerst geboot onder Ubuntu. Uurtje bezig geweest met updates aan plugins en dat ging allemaal prima. Toen had ik echter toch weer software nodig van onder windows, en heb ik weer een switch gemaakt. Maar goed. De eerste stap is gezet 🙂

  4. Remco schreef:

    Haha, goed man! Welke software dan? Waarschijnlijk is er wel een Linux alternatief voor te vinden:

    //linuxappfinder.com/

    Maar goed, zeker in het begin is het allemaal erg wennen en zoeken. Voor hulp weet je me te vinden 🙂

    vanEs

  5. Het ging vooral om aanvullende plugins voor de firefoxversie van Ubuntu. Had van alles nodig, zoals flash etc. Ging overigens wel allemaal automatisch, al moest ik wel steeds bevestigend klikken.

  6. Remco schreef:

    //computertip.googlepages.com/ubuntulinux

    punt 5, 6 en 7 en je hebt alles!

    Mp3, flash, java, dvd playback, multimedia playback in firefox etc.

    zowiezo een goede site om mee te starten.

    vanEs

Reageer