clear

zoeken

search

Windows Live SkyDrive: 5 GB opslagruimte

22 februari 2008


Er zijn genoeg alternatieven, als het gaat om gratis opslagruimte op internet maar toch is de vandaag gelanceerde dienst Live SkyDrive, van Microsoft, wel een vermelding waard. Ik werd erop geattendeerd door een persbericht.

SkyDrive ziet er gelikt uit en een kleine test leerde me dat het allemaal soepel werkt. Het pakket online diensten van Windows Live begint serieuze vormen aan te nemen en het zou zomaar kunnen dat ze hier hoge ogen mee zullen gooien, temeer omdat een gekoppelde dienst als MSN nog steeds razend populair is.

Ik zal er zelf niet actief mee aan de slag gaan. Voor online opslag maak ik al gebruik van onder meer Box.net en Gmail, mailen doe ik ook via Gmail en bloggen doe ik via Blogger. MSN Spaces heeft geen importeerfunctie. Op chatten via een instant messenger ben ik nooit zo dol, dus daar maak ik ook al geen gebruik van. De enige dienst die wel mijn interesse heeft is MSN Reporter, maar daar krijg ik al maandenlang onbegrijpelijke foutmeldingen als ik items wil toevoegen. Een beetje jammer.

Ik ben dus geen fan van Microsoft, maar ik heb wel respect voor de wijze waarop ze bezig zijn met een inhaalslag op het web. Uit alles blijkt dat ze niet meer zo comfortabel zaten op hun off-line troon. ‘Achterhaald’, staat er zelfs op bovenstaande banner.

Si vis amari, ama

@

Reageer