clear

zoeken

search

Zoeken in 12 torrentsites tegelijk met Youtorrent.com

06 januari 2008

De wereld van Torrensites is altijd in beweging. Op Torrentfreak kun je de tien meest gebruikte sites van 2007 vinden, alsmede de vijf best bezochte nieuwkomers. Dat lijstje kan er volgend jaar weer helemaal anders uitzien. Zo nam ik vannacht nog een abonnement op de boeken-RSS van Fulldls.com, een site die in dit overzicht niet eens is terug te vinden.

Maar met vijftien van zulke adressen kun je meer downloaden dan je ooit zult kunnen consumeren. Het aanbod is bijna niet te bevatten. Handig is het echter niet, om al die sites afzonderlijk te moeten bezoeken. Een machine voor metasearch is dan wel handig. Tot op heden gebruikte ik daar DiggTorrents voor maar DeeBee attendeerde mij vandaag op Youtorrent.com en dat ziet er veel aantrekkelijker uit. De site zoekt naar eigen zeggen Real Time, in 12 bekende torrentsites.

Een bookmark waardig, me dunkt.

Ondertussen, in de ‘muziekindustrie’:

NB: ReadWriteWeb heeft een interessante post over een experiment van NIN’s Trent Reznor, waarbij gebruikers de keuze hadden om wel of niet te betalen voor de download van een album. Hetzelfde verhaal als dat van Radiohead. Nog geen 20 procent bleek te willen betalen, maar artiest Saul William bereikt ondertussen een publiek dat groter is dan hij ooit had durven dromen.

Ik vind het erg interessant om te volgen allemaal. De cijfers zijn helder maar de discussies over het wel of niet gratis aanbieden van muziek is nog in volle gang.

Dat het niet moeilijk is om content binnen te sleuren moge duidelijk zijn. Maar wat betekent dit nu allemaal voor de toekomst van media? Het wordt steeds duidelijker maar veel verder dan vermoedens kom ik nog steeds niet…

@

4 Reacties

  1. Daan schreef:

    Radiohead, NiN, grote namen met een omvangrijke fanschare, bands dus die het zich kunnen permitteren om dit soort acties te houden. Ze weten toch wel dat de ‘echte’ fan uiteindelijk ook nog eens het album in cd formaat gaat aanschaffen. Voor kleine bandjes is dit welhaast onmogelijk en daarom blijf ik er een vieze smaak aan overhouden.

  2. Maar aan de andere kant worden veel van die kleine bandjes tegenwoordig groot via myspace, downloads en wat dies meer zij.
    Misschien niet in de eerlijke mate waarin je zou willen dat dat gebeurt, maar toch…

Reageer