clear

zoeken

search

Zembla in het teken van gameverslaving

27 januari 2008


Vanavond staat Zembla in het teken van gameverslaving. Op de website las ik zojuist een introductie die me nieuwsgierig maakt, vooral dit citaat:

Hyke van der Heijden was jarenlang game-ondernemer , hij beheerde een game-netwerk met duizenden gamers. Hij keerde de industrie de rug toe omdat hij niet meer aan kon zien dat veel mensen hun hele leven opgaven om te gamen.

Ik zal eraan proberen te denken de televisie aan te zetten vanavond! Ondertussen kom ik zelf maar bar weinig toe aan gamen. Vanmiddag heb ik nog wel even Metroid Prime Corruption gescoord maar of het de komende weken van spelen komt waag ik te betwijfelen. Soit. Dat komt ook wel weer een keertje goed.

Meh!

@

6 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Dank voor de tip!

  2. Anoniem schreef:

    Ik viel er halverwege in en baalde daar wel een beetje van (zal eens op zoek gaan bij uitzending gemist om ook het begin te bekijken). Maar wat mij opviel was dat het over online gamen ging en dat dat verslavend kan zijn. Em dat ouders wel 27.000 euro betalen om hun zoon van het gamen af te krijgen. Echt veel geld! En dat er veel gegeneraliseerd werd. Maar dat is eigenlijk altijd wel zo. Wel leuk om te kijken. Ben jij het vergeten of zat je ook voor de buis?

    Moqub

  3. Ik heb de uitzending inderdaad gezien. Vond de invalshoek op zich best aardig maar in zo’n korte tijd mistte men inderdaad ook wel dingen. Niets over consoles en weinig echte handvatten voor ouders en/of begeleiders vond ik.

    Die 27 mille is bizar ja. Het wordt tijd dat daar eens naar gekeken gaat worden!

  4. R schreef:

    Ik heb die uitzending voor een groot deel gezien. Aan de ene kant is het interessant om te zien hoe sommige mensen zichzelf erin te verliezen. De sociale druk van een Guild ken ik wel. Aan de andere kant is het wel een beetje stemmingmakerij. De media die weer redenen zoekt om het gamen af te kraken.

  5. Tsja R., wat dat betreft ontbrak er wel een beetje nuance. Je krijgt voor de leek niet zo snel helder wat er nu echt zo leuk aan is, dat gamen.

    Ik zat ooit ook in een clan maar daar was de druk alleen zelfopgelegd. Er waren geen verplichtingen alleen eisen rondom eerlijk spel een aardig doen.

    Het was bijzonder sociaal allemaal. Als ouder kun je je er ook goed in verdiepen en je kind dan een beetje richting games sturen die minder destructief of verslavend zijn.

    Maar ja. Dan moet je er wel in willen duiken he…

Reageer