clear

zoeken

search

Een overzicht van alle chatbots op chatbots.org

17 januari 2008


Het is maar goed dat ik altijd een mailtje ontvang als er iemand reageert op een blogpost. Het monitoren van reacties op recente bijdragen is niet zo lastig maar het bijhouden van een archief van 25 maanden archief is ondoenlijk. Dan kun je niet zonder attendering.

Op die manier ontdekte ik dinsdag een reactie op een post van 22 juni 2006, van Erwin van Lun.

Op Picnic 2006 zag ik Erwin een presentatie geven over chatbots. Chatbots hebben mijn interesse omdat het niet ondenkbaar is dat ze op termijn zo geavanceerd worden dat ze in staat zullen zijn om meer dan eenvoudige conversaties met online bezoekers te voeren. In zijn reactie bevestigt Erwin dat.

Erwin meldt ook dat hij deze week de site chatbots.org gelanceerd heeft, waar Nederlandse Chatbots een apart plaatsje hebben gekregen in een overzicht. De eerste aanblik maakt me duidelijk dat zo’n overzicht erg handig is. Ik had er werkelijk geen idee van dat er naast Alice c.s. nog zoveel andere bots zijn. Heleen, Mier3000, Jaap Jan: ik had er zelfs nog nooit van gehoord!

Ondanks de ‘zachte lancering’ van de site, beschikt chatbots.org wel al over een archief en een handige verdeling in rubrieken. Zonder meer de moeite van een verwijzing waard.

En daarmee beantwoord ik ook meteen de vraag van Erwin: ik blijf er inderdaad over schrijven 🙂

@

Reageer