clear

zoeken

search

De 5 meest irritante programma’s op je computer

02 januari 2008


Download Squad heeft een lijstje van ‘de vijf meest irritante programma’s op je computer’ gepubliceerd. Het gaat om programma’s die veel te veel beslag leggen op het intern geheugen van je pc en zich ongevraagd opdringen op momenten die jou nooit goed uitkomen. De top 5:

  • Acrobat Reader
  • iTunes
  • Real Player
  • Internet Explorer
  • Microsoft Outlook

Deze programma’s ‘zuigen’, dat vind ik eigenlijk ook.

Acrobat ziet er best aardig uit maar verlamd mijn arme old skool pentium 4 met slechts 256 Mb intern geheugen ook altijd. Ik heb meteen de tip Foxit geïnstalleerd en Acrobat verwijderd.
iTunes gebruik ik niet.
Real Player heb ik naar mijn hand gezet en handhaaf ik voor het downloaden van oline video’s. Dat vind ik namelijk de makkelijkste van de vele oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn.

Over Internet Explorer heb ik al te veel geschreven. Rechts in de sidebar kun je Firefox downloaden. Dat moet je gewoon doen. In de archieven kun je teruglezen waarom.

Outlook, tenslotte, gebruik ik ook niet. Alleen Outlook Express nog mondjesmaat, voor mijn pop-mail van Zeelandnet.

De omschrijvingen van deze ‘Olifantenware’ op Download Squad zijn wel leuk:

Adobe Acrobat Reader is like a stocky frat guy you never want to invite to your Halloween parties, because he’ll show up wearing a giant gift-wrapped box with a “To: Women, From: God” label on top. He thinks he is all that, but he really just wore a costume so big he can’t get through the front door and has to stay outside by the fire all night

@

7 Reacties

  1. Henk schreef:

    Irritatie zit natuurlijk vooral tussen je oren. Outlook gebruik ik niet, Outlook Express wel. Over iTunes ben ik heel tevreden.

    Van het lijstje vind ik eigenlijk alleen RealPlayer irritant.

    Eigenlijk vind ik een programma als Word veel vervelender, omdat dat voor je denkt. Begin je een keer een regel met een getal, maakt Word er meteen een genummerde lijst van!

  2. Remco schreef:

    @ Henk, da’s idd zeer irritant, maar ook uit te zetten, vraag me alleen niet waar.

    @ Ed, meest irritante programma op de computer is voor mij toch wel windows. maar dat is snel verholpen hoor. Heb je ook gelijk meerdere pdf readers, browsers, mail clients en mediaplayers tot je beschikking. diezelfde mediaplayers werken prima met je ipod samen, dus i tunes heb je ook niet meer nodig. Maar ja iedereen is gek behalve ik….

  3. @ Henk: dat ben ik niet helemaal met je eens. Er zijn ook altijd programma’s die je in de basis wel nodig hebt maar die ook zoveel efficienter en sneller zouden kunnen zijn.
    Je weet het pas als je met betere alternatieven werkt.

    Maar ik ben het wel met je eens dat sommige programma’s het je wel heel makkelijk maken om er een hekel aan te krijgen.

    ..en om ze te accepteren zoals ze zijn…

    @ Remco: Ubuntu is het ultieme bewijs eigenlijk, van het bovenstaande 🙂

  4. Marco schreef:

    Zowel RealPlayer als iTunes en Adobe Acrobat zijn hier geïnstalleerd en geen van die drie drong zich ooit ongevraagd aan mij op. Da’s volgens mij gewoon een kwetsie van de juiste voorkeursinstellingen.

    Meest irritante programma is wat mij betreft trouwens MS Word. Of eigenlijk alles waar MS voor staat.

  5. Dat klopt ook wel inderdaad maar neemt niet weg dat het zware loeders zijn. En of beginnende gebruikers al die dingen ook weten uit te vinken bij de installatie, waag ik te betwijfelen.
    Het punt is dat veel zaken standaard ‘aan staan’.

    Maar dat geldt dan ook weer voor Word. Die software kan je toch ook aardig tweaken als je wilt en als je echt een crack bent in MS Office is het een krachtig pakket, vind ik nog steeds.

  6. Anoniem schreef:

    over Acrobat Reader: probeerde ik vanuit Firefox een pdf te openen, start Acrobat op, lijkt FireFox opeens bevroren te zijn…

    Blijkt achteraf dat Acrobat aan ‘t updaten is >_<

  7. TonyM schreef:

    Firefox is een fijn programma, maar het is algemeen bekend dat het geheugen slurper #1 is.
    Thunderbird gebruikt ook veel, maar wel aanzienlijk minder dan Outlook.

Reageer