clear

zoeken

search

ScientificMatch.com: dating op basis van je DNA

17 december 2007


Peuter maar los, dat wangslijmvlies. Stop het in een enveloppe, samen met bijna 2000 dollar, en stuur het op. Wacht vervolgens op je perfecte date. Daten via het web is achterhaald, dames en heren. Daten via DNA is de bom!

Ga er maar eens goed voor zitten en verbaas je op ScientificMatch.com. Chemici in relatiebemiddeling. Feromonen als surrogaat voor een bosje bloemen.

Ik dacht nog even van doen te hebben met een heuse hoax maar het lijkt erop dat dit toch realiteit is, zij het vooralsnog alleen nog in Boston en omstreken. Categorie raarrrrr.

Zie ook Mashable, Webware en CNet.

@

6 Reacties

  1. Pimping up chemistry! ๐Ÿ™‚

    Als ik het citaat hieronder lees dan lijkt het er trouwens meer op dat je het wangslijmvlies van je ouder op moet sturen.

    “When they were free to select partners to mate with, the mice based their mating preferences for different immune systems not on their own immune system genes, but on those of the parents who raised themโ€”even if they were adopted”

    Zou de volkswijsheid dat een man (heel erg onbewust natuurlijk :-)) valt op iemand die lijkt op zijn moeder dan toch waar zijn?

  2. Robert schreef:

    De bewuste site bestaat volgens de whois-database ook alweer een tijdje: //www.whois.net/whois_new.cgi?d=ScientificMatch&tld=com
    en ziet er inderdaad toch helemaal echt uit aangezien de firm “Love Sciences” uit Florida hierachter zit. Ik ben benieuwd hoeveel mensen zich erdoor geroepen voelen. Behalve mooie kinderen wil je volgens mij ook een mooie partner (die je van te voren gezien wilt hebben) ๐Ÿ™‚

  3. @ Marina:

    oeoeoe. Daar hebben we Oedipus en consorten. Tricky, tricky. Ik heb vaak gedacht dat er wel iets in zit, in die heimelijke zaken, maar geloof uiteindelijk dat het toch niet zo is. Maar ik ben natuurlijk verre van expert….

    @ Robert: er werd ooit ook goud geld betaald voor het sperma van superintelligente donoren etc.
    en ik denk dat wij ons er nog over verbazen hoeveel mensen zonder gene (zonder n :-)) overhebben voor nagenoeg perfect kroost. Whatever that may be…

  4. Lorenz van Gool schreef:

    Ik vind het maar een enge gedachte. Wie weet wat ze met je DNA doen naast partners zoeken…brrrr!

  5. Daar had ik niet eens aan gedacht maar daar heb je een goed punt Lorenz. Misschien stoppen ze dat ook wel in de grote database van Google c.s ๐Ÿ™‚

  6. Hans schreef:

    Zou de volkswijsheid dat een man (heel erg onbewust natuurlijk :-)) valt op iemand die lijkt op zijn moeder dan toch waar zijn?

    Heel scherp gezien Marina.

Reageer