clear

zoeken

search

Donald Duck te pedagoochem voor tere kinderzieltjes

05 december 2007


Soms is het mooi om te zien hoe dingen hun beloop krijgen op het web. Als de Nederlandse Donald Duck Boing Boing haalt is er wel iets bijzonders aan de hand.

Wat is er aan de hand dan? Veel mensen ergeren zich aan de moralistische toon in een Donald Duck-stripje. In de strip leggen Kwik, Kwek en Kwak oom Donald uit wat er mis is met illegale kopies van cd’s en doet oom Dagobert ook nog eens een duit in het zakje.

Arnoud Engelfriet vat op het weblog van zijn uitstekende site Ius Mentis een en ander samen.

De gehele strip is te vinden op het FOK! forum. De ontkenning van de hoofdredakteur, dat stichting BREIN betrokken was bij de tekst van de strip, is daar ook geplaatst.

Dit merkwaardige voorval illustreert goed hoe snel je merknaam beschadigt kan raken. Op internet kun je snel internationaal nieuws worden, zowel in positieve als negatieve zin.

De stripfiguren zelf hebben ondertussen wel andere dingen aan hun hoofd. Ook iets met kopieën 🙂

2 Reacties

  1. @Erwin,
    Disney is al heel lang geleden het veilig-internetpad ingeslagen. Kijk maar eens op //www.disney.nl/DisneyOnline/CyberNetiquette/. Ze waren voorlopers hiermee! Nu is iets kopieren wel iets anders dan je privacy beschermen, maar ik ben er zelf wel blij mee dat ze dit soort dingen doen.

  2. Hoi Margreet,

    Ik ben het met je eens dat een beetje begeleiding ok is maar Walt Disney is een hypocriete multinational die niet zoveel op heeft met kinderzieltjes. Ik ben het in dit geval dus niet met je eens.

    Het gaat om big bucks. Business as usual. Zij zijn het felst omdat ze anders een beetje inkomsten missen van de mamma’s en pappa’s

    Zomaar wat links:
    //multinationalmonitor.org/hyper/mm1296.04.html#corp5
    //www.amazon.com/Tinker-Belles-Evil-Queens-Company/dp/0814731236
    //www.theyrule.net/2004/tr2.php

    Ze maken zich niet al te veel zorgen hoor, alleen om de eigen dikke portemonnee

    Edwin

Reageer