clear

zoeken

search

London Calling 2007 II: zaterdag

04 november 2007


Semi-opgedroogd zoemen we nog een beetje uit van deel 2 van London Calling. De tweede avond was intensiever dan de eerste. Ook op zaterdag vond ik maar ÊÊn band echt heel goed: The Rakes. Daar ben ik zeer van gecharmeerd.

Verder was er ook nog een stapeltje band die ik persoonlijk het predikaat ‘leuk’ zou geven. The Wombats, Reverend and the Makers en Jack Penate. Frisse, gezellige bandjes, maar niet in die mate dat ik uit mijn sokjes werd geblazen. Jack en Reverend wisten wel heel goed het publiek te bespelen overigens. De sfeer in de zaal was puik.

Mijn gezelschap dacht er anders over dan ik. Zij vonden veel van de andere band ook erg goed. Ik ben natuurlijk ook geen ware britpop-adept. Af en toe pik ik er eens een bandje uit maar om ze nu allemaal te volgen gaat me wat te ver. Er zijn er te veel, de aanwas is te groot en bij elke band vraag je je af op welke band uit het verleden ze lijken.

Neem bijvoorbeeld de band Dragons. Een mooi vol geluid. Mooie liedjes. Maar als je net binnen komt gehijgd om de band om half acht te kunnen zien spelen, wil je het liefst een energiek optreden, en geen introverte sombergorgel over mislukte liefdes en eenzaamheid. Ze doen Joy Division heel verdienstelijk na, maar daar zat ik gisteren even niet op te wachten.
Ik ga binnenkort liever naar de film van Corbijn, Control.

Maar het was een fijn weekend. Nog even een half uurtje voetbal loeren en dan weer richting waterprovincie.

A la prochaine.

@

Foto: Joan.

10 Reacties

  1. irene mangnus schreef:

    Kijk, toch wel weer een uitgebreid verslag. Al zijn dit soort gelegenheden vooral interessant om nieuwe dingen tegen te komen, en daar kun je natuurlijk het best zelf bij zijn. Ik hoorde ook dat de afsluitende band niet zo geslaagd was omdat het geluid erg matig was.

    Maar, kan ik je volgend jaar strikken om een alert te geven? Dan mis het misschien eens niet 😉

  2. Hoi Irene,

    Ik zal mijn best doen! Ik voeg je toe op Ning!

    Groetjes

    Edwin

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    Control moet je zeker doen! Al is het alleen al om de prestatie van Ian Curtis lookalike Sam Riley. Wat kan die man hartverscheurend sip kijken! En de geweldige muziek die voor de film perfect is nagespeeld. Ik zag ‘m in m’n eentje en dat is een soort van supersiptrip:-)

  4. Ben gewoon jaloers jan!

    hou je ook van Joy Division?

  5. Jan Tweepuntnul schreef:

    hoezo jaloers? gewoon kaartje kopen toch? Hij draait hier in de Schuur.
    Ik moet toegeven dat ik Joy Division nu beter kan waarderen dan toen.

  6. Nou hier in het filmhuis draait ‘ie nog niet en in cinecity Vlissingen sowieso niet. Vandaar mijn scheve Zeeuwse ogen 🙂

    And walked upon the edge of no escape,
    And laughed I’ve lost control.

  7. Jan Tweepuntnul schreef:

    veel te depri voor jullie Zeeuwen? Draaien ze alleen olijke films in Vlissingen:-)

  8. Olijk.

    Jolijt.

    Prachtwoorden zijn het 🙂

  9. Daan schreef:

    Niet treuren, hier ook alleen in Maastricht te zien 🙁

  10. Ook een achtergebleven gebied :-/

Reageer