clear

zoeken

search

Zoho introduceert nu ook online en gratis Databases & Reports

04 oktober 2007


Dat er veel gratis online alternatieven zijn voor MS Office weten de meeste mensen inmiddels wel maar ik heb de indruk dat het gebruik in de praktijk nog een beetje achterblijft bij het bekend zijn met deze alternatieven.

Vandaag lees ik dat Zoho Suite alweer is uitgebreid, nu met Zoho Databases en Reports, een gratis alternatief voor MS Access.

Zoho blijft hiermee Google Docs voor, als het gaat om het aantal toepassingen binnen de suite (Google biedt alleen documenten, spreadsheets en presentaties).

Persoonlijk maak ik niet zo vaak gebruik van databasesoftware maar als je er een beetje handig mee bent is het een applicatie waar je jezelf enorm veel tijd mee kunt besparen.

En als je toch bezig bent kun je misschien ook alle andere toepassingen van Zoho een kans geven, al is het maar omdat het zo sympathiek is om eens iets anders dan Google te gebruiken. En mocht je op je eigen pc toch liever werken met MS Office, bedenk dan wel dat de Zoho office-plugin je lokale werk in een oogwenk online kan zetten.

Introductievideo’s van Zoho vind je hier.

@

3 Reacties

  1. Remco schreef:

    En wat dacht je dan van online besturingssystemen? (deze keer serieus) :

    Artikel PCM

  2. Een net concept 🙂

Reageer