clear

zoeken

search

Spypig: inzicht in de inzichten van spammers

16 september 2007


Spam is al jaren een plaag voor miljoenen mensen die gebruik maken van e-mail. Nu zou je denken dat de technologie die het moet bestrijden steeds beter wordt en dat daardoor de hoeveelheid spam evenredig afneemt maar het tegendeel lijkt het geval te zijn: postbussen worden er mee overspoeld.
De email-accounts op het werk zijn op het moment misschien nog wel het ergst. Daar passeren al maandenlang vele, vooral Duitse, spamberichten de filters met als gevolg dat iedereen dagelijks nog meer selecties moet maken in de ontvangen post. Privé maak ik gebruik van meerdere accounts, vooral bij Google en Yahoo. Gek genoeg werkt de filter van Gmail nog het beste. Maar ook daar sijpelen er dagelijks meerdere ongewenste berichten doorheen.

Het is moeilijk te begrijpen waarom er nog zoveel spam verstuurd wordt: veel mensen verwijderen zulke berichten immers onmiddelijk. Veel mensen inderdaad, maar nog lang niet iedereen. Er zijn altijd nog mensen die nietsvermoedend klikken op dergelijke mails. En wat nog erger is: de spammers weten vaak precies wat er met verzonden berichten gebeurt.

Op de site Spypig kun je zien hoe dat in z’n werk gaat. Probeer het maar eens uit. Het geeft je weer een beetje meer inzicht in bijzonder irritante materie.
AppScout geeft een uitgebreidere toelichting.

@

Reageer