clear

zoeken

search

De Media Experience van Beeld en Geluid: een hele ervaring

22 juni 2007


Het bezoek aan de Media Experience van (het Nederlands Instituut voor) Beeld en Geluid was de moeite waard. Je kunt twisten over de schoonheid van de gekozen kleuren en vormen maar je mag het inderdaad een betoverend gebouw noemen. De entree en centrale hal zijn licht en ruim en je ziet meteen dat het gebouw zowel naar boven als beneden vele verdiepingen telt. Dat heeft een uitnodigend effect.

Zelf begon ik met de tentoonstelling ‘En wel hierom‘, over het werk van Koot en Bie. Dat was genieten. Oude filmpjes, kostuums, rekwisieten en teksten. Een mooie reis door hun oevre. Leerzaam bovendien want de opstelling bevatte veel achtergrondinformatie die mij nog niet bekend was. Liefhebbers van dit duo moeten zeker gaan kijken, als ze in de buurt zijn.

De Experience zelf zal ik hier niet bespreken. Lees dat maar elders. Ik kan wel zeggen dat ik daar ook ogen en oren te kort kwam en dat het eigenlijk niet te doen is om in twee uurtjes alles te ervaren. Daar kunnen we gerust een tweede keer naartoe! Ik vind het knap hoe origineel ze alles weten te brengen, hoe uitgebreid en gevarieerd het aanbod is en hoeveel vrijheid de bezoeker krijgt om alles te bewonderen. Respect!

Ik wil sowieso nog wel een keer terug want er waren geen gidsen meer beschikbaar gisteren en ik zou toch ook graag een keer in de archieven zelf willen kijken. Wat een arsenaal aan beeldmateriaal beheert en ontsluit men daar zeg!

Naar ik begreep hebben de collega’s ook genoten van het tripje. Als mede-organisator doet me dat natuurlijk deugd! Het happen in de hut van Henk viel ook al in goede aarde.


Heerlijk, van die tripjes zonder wanklanken.

@

Op de plaatsen waar alles te beleven is mochten helaas geen foto’s worden genomen. Geen spectaculaire bijlagen dus :-/

2 Reacties

  1. Ik wil sowieso nog wel een keer terug want er waren geen gidsen meer beschikbaar gisteren en ik zou toch ook graag een keer in de archieven zelf willen kijken. Ik denk dat ik je dan toch moet teleurstellen. Wij zijn er een maand geleden geweest en hadden wel een gids. Maar veel meer dan de deuren van de archieven kreeg je niet te zien.
    Het kan ook aan de gids gelegen hebben, maar echt interessant kon in de rondleiding niet noemen.

    De experience zelf is overigens wel een aanrader idd.

  2. Goed dat je dat even meldt!
    Misschien is het anders als je echt op werkbezoek gaat. Er liggen misschien wel mogelijkheden voor het afnemen van regionaal beeldmateriaal, in het kader van Zeeuws erfgoed.

    Wellicht dat gesloten deuren dan wel opengaan!

Reageer